Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Niklas Hallman, pastor i Gränna Pingstförsamling, blir programledare i SVT:s Sommarandakter. Foto: Privat

Pingstprofil ska leda SVT:s Sommarandakter

Pingstpastor Niklas Hallman i Gränna har utsetts till programledare för SVT:s sommarandakter. – Jätteroligt och spännande, säger han till Världen idag om uppdraget.

Nyheter · Publicerad 17:40, 19 dec 2017

Under sommaren ersätts de tv-gudstjänster som sänds under året med så kallade sommar­andakter. Och i år blir det alltså Niklas Hallman, känd profil inom svensk pingströrelse, som får uppdraget att agera programledare i de fem avsnitten.

Inspelningarna kommer att äga rum på Omberg i Östergötland, och programmen kommer att läggas upp utifrån en slags pilgrimsvandring.

– Den går genom livet, från vaggan till graven, säger Niklas Hallman. Jag kommer att vandra tillsammans med ett antal olika gäster och i olika åldrar.

I samtalen kommer livet, tron och den personliga relationen med Gud att lysa fram.

– Gästerna är personer som jag själv väljer och vill möta, berättar Grännapastorn.

Vet du varför just du blev utvald som programledare till SVT:s sommarandakt?

– Nej, produktionsbolaget OnQ som gör programmen åt SVT tillfrågade mig. Jag och bolagets producent har mötts utifrån Nyhemsveckan där jag medverkat. De efterlyser kreativiteten som jag gärna arbetar med.

Och just detta, frihet att få vara med och utforma och skapa en andakt i tv, attraherar Niklas Hallman.

– Det här är ett jätteroligt uppdrag och det ska bli spännande att få arbeta i ett format som jag inte har gjort förut.

Påven jämförde abort med nazismens rasprogram

Vatikanstaten. Franciskus lyfte fram ofödda barn Påve Franciskus gjorde i helgen ett uttalande om att graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna...

Fel om "avrättningar" i Israel

Israelkommentar Israelkommentar. Svensk polis gör likadant Den 3 juni publicerade Svenska Dagbladet en essä av Mellan­östern­experten Per Jönsson med titelnI Israel är riktade mord ett lagenligt verktyg....