Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Niklas Hallman, pastor i Gränna Pingstförsamling, blir programledare i SVT:s Sommarandakter. Foto: Privat

Pingstprofil ska leda SVT:s Sommarandakter

Pingstpastor Niklas Hallman i Gränna har utsetts till programledare för SVT:s sommarandakter. – Jätteroligt och spännande, säger han till Världen idag om uppdraget.

Nyheter · Publicerad 17:40, 19 dec 2017

Under sommaren ersätts de tv-gudstjänster som sänds under året med så kallade sommar­andakter. Och i år blir det alltså Niklas Hallman, känd profil inom svensk pingströrelse, som får uppdraget att agera programledare i de fem avsnitten.

Inspelningarna kommer att äga rum på Omberg i Östergötland, och programmen kommer att läggas upp utifrån en slags pilgrimsvandring.

– Den går genom livet, från vaggan till graven, säger Niklas Hallman. Jag kommer att vandra tillsammans med ett antal olika gäster och i olika åldrar.

I samtalen kommer livet, tron och den personliga relationen med Gud att lysa fram.

– Gästerna är personer som jag själv väljer och vill möta, berättar Grännapastorn.

Vet du varför just du blev utvald som programledare till SVT:s sommarandakt?

– Nej, produktionsbolaget OnQ som gör programmen åt SVT tillfrågade mig. Jag och bolagets producent har mötts utifrån Nyhemsveckan där jag medverkat. De efterlyser kreativiteten som jag gärna arbetar med.

Och just detta, frihet att få vara med och utforma och skapa en andakt i tv, attraherar Niklas Hallman.

– Det här är ett jätteroligt uppdrag och det ska bli spännande att få arbeta i ett format som jag inte har gjort förut.

Politiker vill utreda tredje juridiskt kön

Sverige. En majoritet av partierna i riksdagen är positiva till att utreda frågan om att införa ett tredje juridiskt kön i Sverige, visar en rundringning som...

Turismen till Israel ökade med 25 procent förra året

Israel. Att semestra i Israel är mer populärt än någonsin och förra året tog landet emot mer än 3,6 miljoner turister. – Ett fantastiskt rekord – vi har...

Väckelseländer kan följa USA att erkänna Jerusalem

Israelkommentar Jerusalem. Kristna väljares inflytande på staters Israelpolitik 2017 var ett märkesår för staten Israel på fler än bara ett sätt. Året markerade flera viktiga jubiléer, såsom 120 år sedan den första...