Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Niklas Hallman, pastor i Gränna Pingstförsamling, blir programledare i SVT:s Sommarandakter. Foto: Privat

Pingstprofil ska leda SVT:s Sommarandakter

Pingstpastor Niklas Hallman i Gränna har utsetts till programledare för SVT:s sommarandakter. – Jätteroligt och spännande, säger han till Världen idag om uppdraget.

Nyheter · Publicerad 17:40, 19 dec 2017

Under sommaren ersätts de tv-gudstjänster som sänds under året med så kallade sommar­andakter. Och i år blir det alltså Niklas Hallman, känd profil inom svensk pingströrelse, som får uppdraget att agera programledare i de fem avsnitten.

Inspelningarna kommer att äga rum på Omberg i Östergötland, och programmen kommer att läggas upp utifrån en slags pilgrimsvandring.

– Den går genom livet, från vaggan till graven, säger Niklas Hallman. Jag kommer att vandra tillsammans med ett antal olika gäster och i olika åldrar.

I samtalen kommer livet, tron och den personliga relationen med Gud att lysa fram.

– Gästerna är personer som jag själv väljer och vill möta, berättar Grännapastorn.

Vet du varför just du blev utvald som programledare till SVT:s sommarandakt?

– Nej, produktionsbolaget OnQ som gör programmen åt SVT tillfrågade mig. Jag och bolagets producent har mötts utifrån Nyhemsveckan där jag medverkat. De efterlyser kreativiteten som jag gärna arbetar med.

Och just detta, frihet att få vara med och utforma och skapa en andakt i tv, attraherar Niklas Hallman.

– Det här är ett jätteroligt uppdrag och det ska bli spännande att få arbeta i ett format som jag inte har gjort förut.

Turnéstart för Busch Thor och Karlsson

Politik. Kan Bert Karlsson ge KD draghjälp över riksdagsspärren? Ebba Busch Thor är optimistisk över samarbetet som nu drar i gång. – Jag hoppas att vi kan...

Kristen tro främjar kritiskt tänkande

Ledare Tro och vetande ”Skolan ska vara en plats för kunskap och kritiskt tänkande, inte religiös påverkan. En elev ska vara fri att forma sin egen uppfattning och...