Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Pingstledare lyfte fram läsartraditionen

"Du kommer att få kritik" och "Pastorn och familjelivet". Så lyder ett par kapitelrubriker i den bok som 540 pingstpastorer fick i gåva vid veckans pastorsdagar i Stockholm. – Jag är jättestolt över den här boken, säger Daniel Alm, ledare för Pingst Sverige.

Nyheter · Publicerad 17:19, 11 jan 2018

Utdelningen ägde rum redan när konferensen, Pingst pastor 2018, inleddes på tisdagen på Clarion hotel i Stockholm.

– Jag är jättestolt över den här boken, säger pingstledaren Daniel Alm om boken där 38 svenska pingstpastorer skrivit var sitt kapitel.

Kallad, bekräftad, överlåten heter boken som Pingst ger ut i samarbete med Libris förlag. Den ger praktiska råd som en pastor kan ha nytta av och kapitelrubrikerna lyder exempelvis: ”Pastorns prioriteringar”, ”Pastorn som coach och mentor” och ”Du kommer att få kritik”.

Daniel Alm beskriver boken som en handbok för pastorer som ska stärka dem och ge dem verktyg i deras uppdrag.

– Den är skriven av vårt eget folk, pastorer med olika bakgrund och ålder. Varje konferensdeltagare får med sig boken hem och jag tror den kommer att bli till stor nytta.

Under dagarna i Stockholm har pingstgeneralen – precis som förra året – klivit upp på scenen med en hög böcker under armen. Böcker han gärna rekommenderar. Han är själv en läsare och därför inspirerar han gärna sina pastorskollegor till djupdykning i böckernas värld.

Daniel Alm berättar att hans intresse för att fördjupa sig i pingstteologi väcktes när han studerade på en bibelskola i Seattle.

– Jag läser fyra till fem böcker i månaden, en hel del på engelska, eftersom en hel del av de teologiska böcker jag läser inte är översatta till svenska. Annars läser jag gärna böcker om ledarskap, samhällsfrågor och biografier över intressanta personligheter. ”Leaders are readers”, är en devis jag försöker följa.

Jag är jättestolt över den här boken.

Daniel Alms bokrekommendationer

The Gospel Revisited, Kenneth J. Archer.

The Pentecostal Blessing, Joseph Smale.

How Pentecost Came to Los Angeles, Frank Bartleman.

The Lord’s Supper: Five Views, Gordon T. Smith.

Kristendomens historia I Sverige, Christer Hedin.

After Virtue, Alasdair Macintyre.

70 Reasons for Speaking in Tonges, Bill Hamon.

The Prophethood of All Believers, Roger Stronstad.

Pentecostalism as a Christian Mystical Tradition, Daniel Castelo.

Gränser, Torbjörn Elensky.

The World’s Christians, Douglas Jacobsen.

Trump: Kön ska definieras vid födseln

USA. Trump-administrationen vill införa en snävare definition av kön – den skulle innebära att en persons juridiska kön definieras vid födseln som...