I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Pingstledare lyfte fram läsartraditionen

"Du kommer att få kritik" och "Pastorn och familjelivet". Så lyder ett par kapitelrubriker i den bok som 540 pingstpastorer fick i gåva vid veckans pastorsdagar i Stockholm. – Jag är jättestolt över den här boken, säger Daniel Alm, ledare för Pingst Sverige.

Nyheter · Publicerad 17:19, 11 jan 2018

Utdelningen ägde rum redan när konferensen, Pingst pastor 2018, inleddes på tisdagen på Clarion hotel i Stockholm.

– Jag är jättestolt över den här boken, säger pingstledaren Daniel Alm om boken där 38 svenska pingstpastorer skrivit var sitt kapitel.

Kallad, bekräftad, överlåten heter boken som Pingst ger ut i samarbete med Libris förlag. Den ger praktiska råd som en pastor kan ha nytta av och kapitelrubrikerna lyder exempelvis: ”Pastorns prioriteringar”, ”Pastorn som coach och mentor” och ”Du kommer att få kritik”.

Daniel Alm beskriver boken som en handbok för pastorer som ska stärka dem och ge dem verktyg i deras uppdrag.

– Den är skriven av vårt eget folk, pastorer med olika bakgrund och ålder. Varje konferensdeltagare får med sig boken hem och jag tror den kommer att bli till stor nytta.

Under dagarna i Stockholm har pingstgeneralen – precis som förra året – klivit upp på scenen med en hög böcker under armen. Böcker han gärna rekommenderar. Han är själv en läsare och därför inspirerar han gärna sina pastorskollegor till djupdykning i böckernas värld.

Daniel Alm berättar att hans intresse för att fördjupa sig i pingstteologi väcktes när han studerade på en bibelskola i Seattle.

– Jag läser fyra till fem böcker i månaden, en hel del på engelska, eftersom en hel del av de teologiska böcker jag läser inte är översatta till svenska. Annars läser jag gärna böcker om ledarskap, samhällsfrågor och biografier över intressanta personligheter. ”Leaders are readers”, är en devis jag försöker följa.

Jag är jättestolt över den här boken.

Daniel Alms bokrekommendationer

The Gospel Revisited, Kenneth J. Archer.

The Pentecostal Blessing, Joseph Smale.

How Pentecost Came to Los Angeles, Frank Bartleman.

The Lord’s Supper: Five Views, Gordon T. Smith.

Kristendomens historia I Sverige, Christer Hedin.

After Virtue, Alasdair Macintyre.

70 Reasons for Speaking in Tonges, Bill Hamon.

The Prophethood of All Believers, Roger Stronstad.

Pentecostalism as a Christian Mystical Tradition, Daniel Castelo.

Gränser, Torbjörn Elensky.

The World’s Christians, Douglas Jacobsen.

Riksdagen röstade mot porrfilter i skolan

Elevskydd. Bara KD och Vänsterpartiet gav stöd åt Centerpartiets motion om att begränsa åtkomsten till pornografi för skolelever när riksdagen röstade i frågan...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...