Nyheter

Paret Ekman blir katoliker – lämnar Livets ord

Livets ords grundare – Ulf och Birgitta Ekman – har beslutat sig för att bli katoliker och upptas i katolska kyrkan. Att de skulle lämna Livets ord beskriver de själva som "den otänkbara tanken". Men så blir det alltså. I en exklusiv intervju med Världen idag berättar de om den både långa och svåra processen, om hur synen på katoliker och katolska läror har förändrats och om deras starka attraktion till katolska kyrkan.

Storvreta Under lång tid har det pratats om Ulf Ekmans närmande till katolska kyrkan. I femton år har han påtalat behovet av enhet, inte minst med de historiska kyrkorna, vilket har föranlett både samtal och spekulationer. När sonen – Benjamin Ekman – valde att konvertera under hösten tog diskussionen ny fart. Skulle Ulf och Birgitta Ekman gå samma väg? Och svaret på den frågan är ja. Exakt när det kommer ske behåller de för sig själva, men det blir "någon gång under våren".
Ulf och Birgitta förklarar att deras eget och sonen Benjamins beslut är oberoende av varandra. Och att de blev överraskade när sonen meddelade sitt beslut.
– Vi trodde länge att han kanske skulle förena sig med den ortodoxa kyrkan, för han har varit intresserad av och tyckt om den kyrkan. Men så ringde han oss en dag i höstas och berättade att han hade bestämt sig för att gå med i katolska kyrkan. Då blev vi faktiskt överraskade, berättar Birgitta, men tillägger att de är glada för att sonen har funnit ett andligt hem i Lund.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS