Herren har ställt sin tron i himlen, hans konungavälde omfattar allt.
Psaltaren 103:19

Världen idag

Palestinaambassad godkänd av riksdagen

Den palestinska representationen i Sverige får samma status som en ambassad. Det står klart efter att riksdagen på onsdagen godkände ett värdlandsavtal mellan Sveriges regering och Palestina. Riksdagen röstade samtidigt för att inte erkänna Palestina som stat.

Nyheter · Publicerad 10:25, 7 mar 2013

 Avtalet medför att den palestinska representationen i Stockholm kommer att betraktas som ambassad, med samma privilegier, immunitet och undantag som andra ambassader har, uppger TT. Sverige är därmed det nionde landet i Europa som uppgraderar den palestinska representationen till att få status som ambassad, enligt World Bulletin.

Motioner från ledamöter i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet om att erkänna en palestinsk stat avslogs samtidigt av riksdagen med 179 röster mot 140.
Sverige stödde i november förra året FN-beslutet om att höja den palestinska statusen till observatörsstat.

Lisa Abramowicz, generalsekreterare vid svensk Israelinformation, menar att riksdagsbeslutet inte är "någon jättestor fråga". – Men det är lite märkligt att man inte håller fast vid att en stat ska kontroll över sitt territorium, det har ju varit en grundbult i folkrätten.

Världen tar farväl av Shimon Peres

Israel ​Israels tidigare president Shimon Peres har avlidit 93 år gammal, bekräftar hans läkare för AFP. Många världsledare – däribland USA:s president...

Kansli ska hjälpa kristna

Ungern. Orbán skapar kansli för att hjälpa förföljda kristna Ungern har inrättat ett regeringskansli som enbart ska arbeta med att stödja förföljda kristna. Kansliet får en första årsbudget på motsvarande drygt...