Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Linda Bergling drar inte ner på tempot – tvärtom. Hon fortsätter att resa runt och betjäna församlingar, ledare och förebedjare i full kraft och har många spännande saker på gång. Foto: Kristina Scharin

På söndag fyller pastor Linda Bergling 70 år

Arkens pastor Linda Bergling fyller 70 år på söndag. Efter 31 års pastorstjänst i församlingen har hon inga planer på att gå i pension, utan fortsätter med full kraft framåt och planerar livet i femårsintervaller.

Nyheter · Publicerad 17:29, 5 jan 2018

Hur känns det att fylla 70 år?

– Rent mänskligt känns det konstigt, men andligt är det ingen skillnad. Det är märkligt att när man tjänar Gud som jag gör, så handlar det inte om ålder, utan om smörjelsen, kraften och styrkan. Jag känner mig starkare i dag än när jag var 50 och har blicken fäst på Gud och det han har kallat mig till. Jag känner mig inte som 70 och tror inte att jag ser ut som det heller.

Hur firar du på söndag?

– Jag firar med församlingen, som är mitt liv. Jag kommer att predika, det kommer att vara olika tal och bildspel och för de som anmält sig blir det god middag och tårta.

Kan du kort sammanfatta vad som har varit det bästa under dessa 70 år?

– Det bästa har varit att Gud kallade mig och att jag svarade ja. Att jag lever ett meningsfullt liv där jag får att samarbeta med Jesus och se hans rike utbredas. Det är det mest fantastiska man kan vara med om. Mitt motto är: ”Fråga dig inte först vad du själv har i ditt hjärta, utan vad som är i Guds hjärta. Hans vilja, önskningar, visioner och drömmar.”

Hur ser planerna ut framöver?

– Jag har gjort en färdplan för fem år framåt över hur jag vill arbeta. Jag har varit med i många väckelsevågor och känner att vi går in i en annan våg som jag sett profetiskt. Den handlar om församlingsbyggande, församplantering och att nå de ofrälsta. Jag tror att vi kommer att få se många människor bli frälsta och de måste få ett hem. Jag vill också satsa på att få mina 22 böcker översatta till flera språk och vi kommer snart att dra igång en ny satsning med webb-TV på Arken, där människor får ringa in sina böneämnen och vi får betjäna dem i förbön i direktsändning.

Du har haft en lång och aktiv tjänst. Finns det några planer att gå i pension?

– Nej, vi tror inte att Bibeln har det konceptet. Jag är i heltidstjänst för Gud och äldre ledare får inte svika den yngre generationen. Vi behöver göra det här tillsammans, med generationer som samverkar sida vid sida.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...