I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Linda Bergling drar inte ner på tempot – tvärtom. Hon fortsätter att resa runt och betjäna församlingar, ledare och förebedjare i full kraft och har många spännande saker på gång. Foto: Kristina Scharin

På söndag fyller pastor Linda Bergling 70 år

Arkens pastor Linda Bergling fyller 70 år på söndag. Efter 31 års pastorstjänst i församlingen har hon inga planer på att gå i pension, utan fortsätter med full kraft framåt och planerar livet i femårsintervaller.

Nyheter · Publicerad 17:29, 5 jan 2018

Hur känns det att fylla 70 år?

– Rent mänskligt känns det konstigt, men andligt är det ingen skillnad. Det är märkligt att när man tjänar Gud som jag gör, så handlar det inte om ålder, utan om smörjelsen, kraften och styrkan. Jag känner mig starkare i dag än när jag var 50 och har blicken fäst på Gud och det han har kallat mig till. Jag känner mig inte som 70 och tror inte att jag ser ut som det heller.

Hur firar du på söndag?

– Jag firar med församlingen, som är mitt liv. Jag kommer att predika, det kommer att vara olika tal och bildspel och för de som anmält sig blir det god middag och tårta.

Kan du kort sammanfatta vad som har varit det bästa under dessa 70 år?

– Det bästa har varit att Gud kallade mig och att jag svarade ja. Att jag lever ett meningsfullt liv där jag får att samarbeta med Jesus och se hans rike utbredas. Det är det mest fantastiska man kan vara med om. Mitt motto är: ”Fråga dig inte först vad du själv har i ditt hjärta, utan vad som är i Guds hjärta. Hans vilja, önskningar, visioner och drömmar.”

Hur ser planerna ut framöver?

– Jag har gjort en färdplan för fem år framåt över hur jag vill arbeta. Jag har varit med i många väckelsevågor och känner att vi går in i en annan våg som jag sett profetiskt. Den handlar om församlingsbyggande, församplantering och att nå de ofrälsta. Jag tror att vi kommer att få se många människor bli frälsta och de måste få ett hem. Jag vill också satsa på att få mina 22 böcker översatta till flera språk och vi kommer snart att dra igång en ny satsning med webb-TV på Arken, där människor får ringa in sina böneämnen och vi får betjäna dem i förbön i direktsändning.

Du har haft en lång och aktiv tjänst. Finns det några planer att gå i pension?

– Nej, vi tror inte att Bibeln har det konceptet. Jag är i heltidstjänst för Gud och äldre ledare får inte svika den yngre generationen. Vi behöver göra det här tillsammans, med generationer som samverkar sida vid sida.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...