Nyheter

Opiumodling ökar på nytt

Staffan Nordstrand.

Författaren och entreprenören Staffan Nordstrand avslutade förra året en uppmärksammad trilogi dokumentärromaner. Där satte han fokus på trafficking – handel med minderåriga i Sydostasien. Nu är han på plats där igen för att planera sin nästa romanserie, som ska behandla handeln med opium.

Enligt passet är Staffan Nord­strand nybliven folkpensionär, men hans imponerande arbetskapacitet visar inga tecken på nedtrappning. I flera år var han chef för ett byggprojekt i Thailand. All ledig tid ägnade han åt att samla material till tre tjocka böcker om trafficking av minderåriga i Sydostasien, främst inom sexindustrin. Nu är han på plats igen för att sammanställa material till sin nästa romanserie –  samlingsnamn Opium.
– Jag började redan för flera år sedan samla fakta och kontakter och nu är jag i full fart med att sammanställa materialet. Den första romanen i serien kommer att handla om de två opiumkrigen mellan England och Kina på 1800-talet (första kriget 1839-1843, andra kriget 1856-1860).

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS