Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

"Om man inte var vänster så blev man mobbad"

Att vara borgerlig i kulturens värld på 70-talet var inte lätt. Hade man inte en röd partibok i bakfickan hade man svårt att få jobb, berättar skådespelaren Ulf Brunnberg och får medhåll av historieprofessorn Kim Salomon. – Den politiska 68-rörelsen satte djupa avtryck i kulturen, säger han.

Nyheter · Publicerad 15:54, 24 maj 2018

De flesta svenskar känner antagligen igen Ulf Brunnberg som ”Vanheden” i Jönssonligan. Men inte lika många vet kanske att det var en kamp för honom att få roller. Ulf Brunnberg var nämligen uppvuxen i ”fina kvarter” på Östermalm i Stockholm och hade borgerliga åsikter. 

– Var man inte längst ute på vänsterkanten, eller åtminstone socialdemokrat, blev man inte accepterad, berättar Ulf Brunnberg. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.