Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Oklart om Hanna är en två meter lång japan

”Är jag en katt?” Det var en av frågorna som studenter vid Södertörns högskola hade svårt att svara på då debattören Hanna Lindholm ställde frågor om sin identitet. – I dag finns det en föreställning om att man ska ha rätt att definiera sig själv – att det inte finns någon verklighet att förhålla sig till, säger idéhistorikern Lars Anders Johansson.

Nyheter · Publicerad 09:53, 7 feb 2018

”Är det viktigt att man får bestämma sin egen könsidentitet?”. Med den frågan gick debattören Hanna Lindholm runt till studenter på Södertörns högskola i södra Stockholm.

De fem personer som får svara på frågan i den video som återger det hela, svarar samtliga ”ja” eller ”absolut”.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...