Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Nyhem bjuder in för 101:a gången

Den brittiske predikanten, humoristiske Mike Pilavachi, är en av gästerna vid årets Nyhemsvecka. Det rika programutbudet bjuder även på konsert med Planetshakers och lanseringen av en ny lovsångsskiva.

Nyheter · Publicerad 13:02, 19 jun 2017

Nyhemsveckan är en konferens som knappast behöver någon närmare presentation. Förra året avverkades 100-årsjubileumet för denna konferens som samlat främst medlemmar i pingströrelsens led.

– De senaste tio åren har vi satsat mycket på barnfamiljer och vi har märkt ett uppsving av detta, säger Pernilla Olsson, koordinator för Nyhemsveckan.

Konferensområdet som den lokala Mullsjöförsamlingen förvärvade för över 50 år sedan är mycket barnvänligt, där barnen kan röra sig fritt och aktiviteterna för barn är många. Till exempel anordnas det barnmöten anpassade för inte mindre än fyra åldersgrupper, och tonåringar har ett eget område att träffas på. 

– Barn- och ungdomsaktiviteterna uppskattas inte minst av familjer som kommer från lite mindre församlingar. De får känna att de får ta plats på allvar.

Konferensen är etablerad och har tre tydliga parallella spår – barn, ungdom och vuxen – som avspeglas tydligt i programmet under veckan. Och trycket när man öppnar bokningarna för husvagnsplatser är stort, vilket är roligt, menar Pernilla Olsson.

Nytt för i år är att man har utökat bibelstudierna ytterligare eftersom det funnits ett sug efter detta.

– Förra året började vi med lunchbibelstudier och de var så välbesökta att vi lagt till några extra detta år. Bibelstudierna som är morgon, lunch och eftermiddag samlar väldigt blandade åldrar, säger hon.

Temat ”Det handlar om Jesus”, med ett nytt bibelord som utgångspunkt varje dag, genomsyrar bibelstudier och predikningar hela veckan. 

Midsommarfestivalen är som vanligt något av konferensens höjdpunkt med hoppborgar och massor av roligt, inte minst för de yngre besökarna.

– På midsommarafton kommer vi ha en konsert med Planetshakers från Australien och under konferensen kommer även en ny lovsångsskiva från Pingst att lanseras.

På talarlistan under veckan återfinns den brittiske förkunnaren Mike Pilavachi samt Daniel Alm, Ulf Sundkvist, Marica Ried, Anne-Jorid Aghnell, Niklas Hallman med flera.

Pernilla Olsson vill betona betydelsen av veckan för besökarna. Det är något speciellt när så många samlas år efter år för att umgås, koppla av, träffa vänner och framför allt möta Gud. 

– Det är en hel vecka för familjen för inspiration och reflektion för ett helt år. Nya sånger, tankar, idéer och kraft att ta med sig till den lokala församlingen där man verkar, säger hon.

Nyhemsveckan

Datum: 16–25 juni

Var: Nyhem

Samfund: Pingströrelsen

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...