Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Bill Hybels, välkänd amerikansk pastor och bästsäljande författare, anklagas nu på nytt för sexuella övergrepp. Foto: Mark Black/AP/TT

Nya allvarliga anklagelser mot Bill Hybels

Bill Hybels, tidigare pastor för den stora församlingen Willow Creek i Chicago, har av flera kvinnor anklagats för sexuella övergrepp, men själv nekat till allt. Nu har en tidigare assistent till Hybels klivit fram och öppet berättat om sexuella trakasserier.

Nyheter · Publicerad 17:07, 7 aug 2018

I våras meddelade Bill Hybels att han skulle lämna sin plats som pastor något tidigare än beräknat och gå i pension. Flera kvinnor hade då menat att Hybels på olika sätt trakasserat dem sexuellt genom åren.

Han har nekat till anklagelserna men framhållit att han befunnit sig i situationer där han inte borde ha varit. Församlingens utredning rentvådde Hybels, men utredningen har ifrågasatts. 

Nu har 65-åriga Pat Baranowski trätt fram och berättar ingående i New York Times om hur pastorn vid flera tillfällen ska ha gjort sexuella närmanden mot henne. Hon var under 80-talet Bill Hybels assistent och uppger att hon inte velat berätta om händelserna för att undvika att skada församlingen. 

Tidigare har även andra anställda och en församlingsmedlem uppgett att de blivit utsatta för inviter, närmanden och olämpliga kommentarer av Hybels.

Efter publiceringen av Baranowskis berättelse har den nuvarande pastorn Steve Carter sagt upp sig från Willow Creek med omedelbar verkan. Han är kritisk till hur ledarna i församlingen hanterat det som skett och säger i ett uttalande att hans tankar går till Pat Baranowski och hennes familj för den smärta de fått utstå.

Att sprida evengeliet är församlingens uppdrag

Ledare Tid att evangelisera Varje församling behöver ha en gementänkt strategi för lokal evangelisation och mission i sitt närområde. Att sprida evangeliet till sitt närområde...