… ha inte högre tankar om er själva än ni bör ha utan tänk förståndigt, efter det mått av tro som Gud har tilldelat var och en.
Rom 12:3

Världen idag

André Cox är Frälsningsarméns nya världsledare. Foto: Frälsningsarmén

Ny världsledare för Frälsningsarmén

Schweizaren André Cox, 59, blir den som tar över ledarskapet för Frälsningsarméns globala arbete efter Linda Bond. Det beslutet fattade Frälsningsarméns höga råd i helgen.

Nyheter · Publicerad 00:00, 5 aug 2013

André Cox var en av fem kandidater till uppdraget. Han blir nu Frälsningsarméns tjugonde general och världsledare. Han föddes i Zimbabwe och tillbringade tid i både Storbritannien och Afrika under sin uppväxt. André Cox är gift med Silvia Cox som leder Women's ministries, ett nätverk för kvinnor i tjänst inom rörelsen.

André Cox har tidigare varit Frälsningsarméns ledare för territorierna Finland/Estland, Sydafrika samt Storbritannien/Irland. I februari i år utnämndes han till dåvarande generalens närmaste man.

Det höga rådet består av 118 delegater från hela världen, varav 64 kvinnor och 54 män. Frälsningsarmén har verksamhet i 126 länder.

Två kyrkor attackerades i kuppförsöket

Turkiet. Två kyrkor i östra Turkiet vandaliserades under kuppförsöket den 15 juli. Det rapporterar föreningen ”Middle East Concern”.

Se människorna bakom siffrorna

Ruth Nordström Ibland blir man förblindad av siffror. Som när man försöker inse vidden av att det finns över dubbelt så många slavar i världen i dag som när...

Torbjörn Fälldin har avlidit

Politik Den förre Centerledaren och tidigare statsministern Thorbjörn Fälldin är död. Han avled i sitt hem i Ramvik på lördagskvällen.