Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Ny direktor för S:ta Clara kyrka

I höst slutar Carl-Erik Sahlberg som direktor för S:ta Clara kyrka i Stockholm. Han efterträds av Iwan Giertz, 61, som arbetar som kyrkoherde i Järna.- Han har en gedigen erfarenhet av att bygga en församling med Jesus och Guds ord i centrum, säger Niklas Eklöv, styrelseordförande i S:ta Claras vänner.

Nyheter · Publicerad 00:00, 15 maj 2012

Carl-Erik Sahlberg och S:ta Clara kyrka har de senaste åren ofta blivit uppmärksammade, inte minst för sitt stora diakonala arbete bland utsatta i huvudstaden. Den 1 november lämnar Sahlberg sitt uppdrag som direktor. Föreningen S:ta Claras vänner, som genom ett avtal med domkyrkoförsamlingen ansvarar för kyrkans verksamhet, annonserade att man sökte en efterträdare som bland annat: "älskar Gud och de ´tilltufsade´i vår gemenskap". En sådan har man nu funnit i Iwan Giertz som idag arbetar som kyrkoherde i Järna.

- Det handlar om att leda kyrkans arbete och bygga vidare på den grund som Carl-Erik Sahlberg och många med honom byggt upp under lång tid, säger Niklas Eklöv om rollen som direktor.
Han menar att Iwan Giertz långa erfarenhet och att han arbetat med mångfacetterade verksamheter tidigare gör honom väl lämpad för uppdraget.
- Han har gedigen erfarenhet av att bygga en församling och en gemenskap med Jesus och Guds ord i centrum. Han har som kyrkoherde fått arbeta med att utveckla verksamheter, något vi vill att han ska fortsätta med här både i relation till personal och frivilliga.

Iwan Giertz kommer att gå tillsammans med Carl-Erik Sahlberg under oktober månad för att sedan ta över som direktor 1 november. Carl-Erik Sahlberg är 67 år och har arbetat i S:ta Clara i över 20 år.

Vad små vi är när vi bara jagar efter mera.

Gästkrönika Jens Charlieson Jag ser Afrika i mitt Instagram­flöde och undrar vad det är som händer med oss här i väst. Många av mina vänner befinner sig just nu i Etiopiens...