Den rättfärdiges läppar förstår vad som är välbehagligt, de ogudaktigas mun förvränger allt.
Ordspråksboken 10:32

Världen idag

Nu ska svenska lovsånger spridas över världen

Församlingen Connect Church i Göteborg har under flera år skrivit nya lovsånger och också släppt flera skivor, sångerna sjungs i många kyrkor runt om i Sverige. Nu har man tagit ett stort, nytt steg sedan man fått ett skivkontrakt med skivbolaget Full Circle Music i Nashville som leds av Grammyvinnaren och producenten Seth Mosley.

Nyheter · Publicerad 10:20, 21 apr 2017

Det är musikkollektivet Connect Worship, Connect Church lovsångsarbete, som fått skivkontraktet med Seth Mosley som haft mer än 20 list­ettor med artister som Bethel Music, Newsboys, Matt Hammit och Jeremy Camp.

– Vi har jobbat med lovsång i alla år, 2001 var jag med och arbetade med en lovsångsplatta i församlingen Charisma i Höör och jag har varit lovsångspastor i många år. Sedan vi kom hit till Connect Church för många år sedan har vi släppt tre skivor på svenska och en EP på engelska som heter You lead us home. Vi har märkt att det funnits ett intresse internationellt för sångerna, säger Camilla Olsson, som är pastor i Connect Church tillsammans med maken Anders. 

– Vi kände att vi måste göra saker både på svenska och engelska för att nå ut bredare. 

Hon berättar om en dröm som de länge haft att låta lovsånger födda i Sverige, som kallas världens mest sekulariserade land, få beröra människor utomlands. Men man har hela tiden fått höra att det inte finns några vägar och att det inte går att komma in i USA.

– Nu har vi fått ett kontrakt med ett skivbolag i Nashville med en Grammyvinnare som producerat många fantastiska låtar med några av världens bästa lovsångs­ledare. Vi har en lång väg kvar och Gud leder vart detta tar vägen, men det känns fantastiskt. 

En sång släpptes i samband med påskhögtiden på både engelska och svenska, ”Min kung”. Den är skriven av lovsångspastorn Daniela Imsen och Tommy Sjöström, en av lovsångsledarna i Connect Church. 

– Den skrevs till påsk förra året och har blivit en favoritsång för många i kyrkan, vi bestämde oss att översätta den till engelska och i och med samarbetet med Mosley beslutades att det ska vara första singeln som släpps under Connect Worship, både i Sverige och utomlands.

– Den har legat på första och andra plats på iTunes i tre dagar och den toppade över hela påsken i Sverige.

Nu släpps några singlar framöver och i mars nästa år är tanken att en fullängdsskiva ska släppas internationellt utifrån skivbolaget.

– Målet är att människor ska få möta Gud genom sångerna. Vi gör inte detta i något annat syfte än att det som välsignat oss ska få välsigna många fler och nå så långt som möjligt, säger Camilla Olsson.

Målet är att människor ska få möta Gud genom sångerna.

Ville slippa mindfulness – nekas grön rehab

Nyandlighet. ”Grön rehab” skulle bli en väg tillbaka till arbetslivet för Erik Pilbom, sjukskriven för utmattningsdepression. När det stod klart att...

Mångfald hos New Wine

Konferens. I veckan drar New Wines årliga sommarkonferens i gång och den här gången är temat ”Alla folk”. ”Vi tror att 2017 får vara ett år där alla folk får...

Israelkritik utan trovärdighet

Israelkommentar Israelkommentar. Endimensionell beskrivning av konflikt I lördags, när den muslimska fastemånaden ramadan avslutades, samlades tiotusentals muslimer på Tempelplatsen i Jerusalem för att be. Frågan man kan...

Israels vänner möts i Värnamo

Israelfokus. Intresset för Israels vänners sommarkonferens växer för varje år. Orsaken tros bland annat vara ett ökat intresse för Israel och den situation som...