Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Nu ska svenska lovsånger spridas över världen

Församlingen Connect Church i Göteborg har under flera år skrivit nya lovsånger och också släppt flera skivor, sångerna sjungs i många kyrkor runt om i Sverige. Nu har man tagit ett stort, nytt steg sedan man fått ett skivkontrakt med skivbolaget Full Circle Music i Nashville som leds av Grammyvinnaren och producenten Seth Mosley.

Nyheter · Publicerad 10:20, 21 apr 2017

Det är musikkollektivet Connect Worship, Connect Church lovsångsarbete, som fått skivkontraktet med Seth Mosley som haft mer än 20 list­ettor med artister som Bethel Music, Newsboys, Matt Hammit och Jeremy Camp.

– Vi har jobbat med lovsång i alla år, 2001 var jag med och arbetade med en lovsångsplatta i församlingen Charisma i Höör och jag har varit lovsångspastor i många år. Sedan vi kom hit till Connect Church för många år sedan har vi släppt tre skivor på svenska och en EP på engelska som heter You lead us home. Vi har märkt att det funnits ett intresse internationellt för sångerna, säger Camilla Olsson, som är pastor i Connect Church tillsammans med maken Anders. 

– Vi kände att vi måste göra saker både på svenska och engelska för att nå ut bredare. 

Hon berättar om en dröm som de länge haft att låta lovsånger födda i Sverige, som kallas världens mest sekulariserade land, få beröra människor utomlands. Men man har hela tiden fått höra att det inte finns några vägar och att det inte går att komma in i USA.

– Nu har vi fått ett kontrakt med ett skivbolag i Nashville med en Grammyvinnare som producerat många fantastiska låtar med några av världens bästa lovsångs­ledare. Vi har en lång väg kvar och Gud leder vart detta tar vägen, men det känns fantastiskt. 

En sång släpptes i samband med påskhögtiden på både engelska och svenska, ”Min kung”. Den är skriven av lovsångspastorn Daniela Imsen och Tommy Sjöström, en av lovsångsledarna i Connect Church. 

– Den skrevs till påsk förra året och har blivit en favoritsång för många i kyrkan, vi bestämde oss att översätta den till engelska och i och med samarbetet med Mosley beslutades att det ska vara första singeln som släpps under Connect Worship, både i Sverige och utomlands.

– Den har legat på första och andra plats på iTunes i tre dagar och den toppade över hela påsken i Sverige.

Nu släpps några singlar framöver och i mars nästa år är tanken att en fullängdsskiva ska släppas internationellt utifrån skivbolaget.

– Målet är att människor ska få möta Gud genom sångerna. Vi gör inte detta i något annat syfte än att det som välsignat oss ska få välsigna många fler och nå så långt som möjligt, säger Camilla Olsson.

Målet är att människor ska få möta Gud genom sångerna.

Stor ja-seger för ändrad abortlag i Irland

Irland. Ja-sidan fick 66 procent av rösterna i den irländska omröstningen om liberaliserade abortlagar, enligt det första officiella resultatet. "En sorglig...

De äldre ville skydda fostret

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. En omfattande generationsförändring i värderingar, attityder, synen på katolska kyrkan samt kristen gudstillit och människosyn. Det är viktiga...

Sveriges kristna råd minskar sina projekt

Ekumenik. 2,5 tjänster försvinner när Sveriges kristna råd tvingas spara. SKR får också en ny ordförande, och ett nytt samfund – Vännernas samfund – står på...

Nya tongångar från Kim ger hopp om toppmöte

Nordkorea Även Nordkorea är berett att mötas och prata, "när som helst, på vilket sätt som helst" — det är beskedet från Pyongyang efter USA:s avhopp från det...