Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Peter Hultqvist (S). Foto: Pontus Lundahl/TT

Nu ska försvarsministerns framtid avgöras

Ett moln, i form av misstroendehot, svävar över försvarsminister Peter Hultqvist (S) när riksdagen nu öppnar igen. Alliansen vet dock ännu inte om den ska göra allvar av hotet. Viljorna skiftar och besked dröjer.

Nyheter · Publicerad 20:10, 12 sep 2017

En möjlighet är, enligt vad TT erfar, att de borgerliga partierna lägger ned hotet helt. Men det kan ta några dagar till innan det står klart om Alliansen skippar hotet eller kör vidare.

Den förre inrikesministern Anders Ygeman och förra infrastrukturministern Anna Johansson fick avgå som statsråd när statsminister Stefan Löfven lät ombilda regeringen i somras.

Det skedde sedan Alliansen aviserat att de avsåg att väcka misstroende i riksdagen mot de båda samt Hultqvist för regeringens hantering av IT-skandalen. Sverigedemokraterna ställde sig bakom hotet men har också krävt statsministerns, och därmed regeringens, avgång.

Hotet om misstroende mot försvarsministern lever kvar, men meningarna går isär inom Alliansen om det ska drivas i botten.

Centern och Liberalerna uppges vara mindre intresserade än Kristdemokraterna och Moderaterna.

I somras sade Stefan Löfven att han inte tänker byta ut Hultqvist och han tillade att Hultqvist är "min försvarsminister". Enligt uppgift till TT ska det tolkas som att Löfven är beredd att låta oppositionen löpa linan ut.

Återstår alltså att se om Peter Hultqvist blir kvar som försvarsminister eller inte.

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka

Dagestan. Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...

Kari Jobe kommer till Sverige i sommar

Den 3 juni kommer den profilerade lovsångsledaren Kari Jobe att hålla konsert på Livets Ord i Uppsala. Det skriver Livets Ord och Impact Sweden i ett...