Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Peter Hultqvist (S). Foto: Pontus Lundahl/TT

Nu ska försvarsministerns framtid avgöras

Ett moln, i form av misstroendehot, svävar över försvarsminister Peter Hultqvist (S) när riksdagen nu öppnar igen. Alliansen vet dock ännu inte om den ska göra allvar av hotet. Viljorna skiftar och besked dröjer.

Nyheter · Publicerad 20:10, 12 sep 2017

En möjlighet är, enligt vad TT erfar, att de borgerliga partierna lägger ned hotet helt. Men det kan ta några dagar till innan det står klart om Alliansen skippar hotet eller kör vidare.

Den förre inrikesministern Anders Ygeman och förra infrastrukturministern Anna Johansson fick avgå som statsråd när statsminister Stefan Löfven lät ombilda regeringen i somras.

Det skedde sedan Alliansen aviserat att de avsåg att väcka misstroende i riksdagen mot de båda samt Hultqvist för regeringens hantering av IT-skandalen. Sverigedemokraterna ställde sig bakom hotet men har också krävt statsministerns, och därmed regeringens, avgång.

Hotet om misstroende mot försvarsministern lever kvar, men meningarna går isär inom Alliansen om det ska drivas i botten.

Centern och Liberalerna uppges vara mindre intresserade än Kristdemokraterna och Moderaterna.

I somras sade Stefan Löfven att han inte tänker byta ut Hultqvist och han tillade att Hultqvist är "min försvarsminister". Enligt uppgift till TT ska det tolkas som att Löfven är beredd att låta oppositionen löpa linan ut.

Återstår alltså att se om Peter Hultqvist blir kvar som försvarsminister eller inte.

Nyateismen – tack och farväl

Ledare Läge för frimodig kristen tro Har du möjligen planerat in en långresa i februari till världens största konferens för gudsförnekare – Global Atheist Convention i Australien? Då...

Evangelister prisades

Stipendieutdelning. För tionde året i rad delade Evangelistfonden ut stipendier till olika kategorier av evangelister. Festhögtiden hölls i Lugnetkyrkan i Falun i...