Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Namnet Jesus ekade över Riga

I helgen arrangerades Awakening Europe i Lettlands huvudstad Riga. Rapporter talar om mängder av helanden, hundratals som kom till tro på Jesus varje kväll och lovsång som hördes över stora delar av staden. – Det har varit helt fantastiskt, jag har knappt ord, säger en av de svenska deltagarna, Maria Sjögren.

Nyheter · Publicerad 17:00, 6 sep 2018

Hon och maken Kim leder till vardags församlingen One Heart Church i Stockholm och var på plats när Awakening Europa kom till Baltikum i helgen.

– Det var ungefär 7 000 på plats i den största arenan i Lettland, det är fantastiskt många, med tanke på att landet har knappt två miljoner invånare, berättar Kim Sjögren.

Awakening Europe, som för två år sedan hölls på Friends Arena i Stockholm, är en satsning som arrangeras årligen i olika städer i samarbete med lokala församlingar och i syfte att återevangelisera Europa.

Medverkar gör bland andra välkända kristna predikanter som Ben Fitzgerald och Todd White. Men man betonar att det primärt inte är någon på scenen som ska åstadkomma förändring, utan de troende, enskilt och tillsammans.

– Mycket av budskapet handlade om enheten och att alla vi vanliga människor kan nå ut, att vi har en röst. Gud vill använda var och en, säger Maria Sjögren och berättar, att en av kvällarna var det publikhavet på arenan som ledde lovsången under en lång stund.

De berättar om helanden och vittnesbörd som väller in från helgen, om människor som blivit botade i sina kroppar och om hur kristna bjudit med Rigabor som fått uppleva frälsning.

Lovsången från arenan under kvällarna har ljudit till människor långt utanför arenan, ut över staden. Och på dagarna har tusentals kristna varit ute på gatorna för att berätta om Jesus.

– Det är häftigt att se att detta påverkar staden och hela Lettland på riktigt.

Under helgen meddelades också att nästa Awakening Europe kommer att hållas i Österrikes huvudstad Wien i juni 2019.

Över 9 000 ensamkommande kan prövas på nytt

Migration. Den så kallade gymnasielagen får tillämpas, konstaterar Migrationsöverdomstolen. Tusentals ensamkommande kan nu få en ny möjlighet att stanna i...

Sök samförstånd kring långsiktiga lösningar

Ledare Sverige behöver hopp och tillförsikt – inte splittring När detta skrivs har Sveriges riksdag just röstat bort statsministern. Landet står utan regering. Eller riktigare; Stefan Löfven leder nu en...

Busch Thor utesluter inte att regera med SD-stöd

Politik. Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor utesluter inte att regera med hjälp av SD-stöd. Det sade hon efter tisdagens statsministeromröstning...

Nu når Vision Sverige en miljon hushåll

TV Den kristna tv-kanalen Vision Sverige finns som fri kanal i Viasats och numera också Canal digitals utbud. Det innebär att det är möjligt för ungefär...