Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Nakendisko-profil var dömd för kvinnomisshandel

En av profilerna bakom den nakenklubb som nyligen öppnade i Stockholm är dömd för ”tortyrliknande” kvinnomisshandel. Att samma man har påpekat att klubben står för ”kärlek” är rent hyckleri, menar en uppgiftslämnare.

Nyheter · Publicerad 08:17, 12 mar 2018

I slutet av februari berättade Världen idag om den nakenklubb som nyligen öppnat på Södermalm i Stockholm. Klubbens koncept är ungefär ”ju naknare desto bättre”, vilket bland annat innebär att den som tar av sig kläderna vid garderoben får gratis inträde.

En person som har uttalat sig om klubben är klubblokalens dåvarande manager. I nättidningen Stockholm direkt försvarar han klubben med att den står för ”ökad kärlek och frihet”.

”Hyckleri”, menar en uppgiftslämnare som tipsar Världen idag om en dom som visar att mannen så sent som i december dömdes för grov misshandel mot sin dåvarande flickvän. I polisförhör har kvinnan berättat att mannen en tidig morgon kom hem till henne, hävdade att hon hade varit otrogen och misshandlade henne i omkring tre timmar. Mannen ska ha gett kvinnan otaliga knytnävslag, hotat att slänga syra på henne, tagit strypgrepp om hennes hals och sagt att han skulle döda henne.

Då mannen gick till köket för att koka vatten som han sa att han skulle hälla över henne lyckades hon fly, berättade hon vidare. Sjukhus ska därefter ha fastställt att kvinnan hade frakturer i handled och näsa samt blåmärken på hals, ansikte, armar, ben och mage.

Enligt domen erkänner mannen vissa delar av misshandeln, men förnekar hoten. På grund av att mannen ändrat sin berättelse efter hand valde dock domstolen att gå på kvinnans linje och dömde mannen till två års fängelse. Misshandeln har varit ”tortyrliknande”, menar tingsrätten.

Världen idag tar kontakt med klubbarrangören Damien Eie för att höra på vilket sätt man tycker att det är lämpligt att låta en person som dömts för kvinnomisshandel vara med och driva en nakenklubb.

” [Mannen] har jobbat för ägarkonstellationen som äger lokalen. Han är nu på vårt krav borttagen från all kontakt med Klubb naket”, skriver Damien Eie i ett mejl.

Han vidhåller att den dömde mannen inte har varit inblandad i själva klubben. När Världen idag påpekar att mannen i ett uttalande till Stockholm direkt säger ”vi arrangörer” ger Damien Eie ett utförligare svar.

”Olyckligtvis uttalade han sig i klubbens namn innan någon vetskap om hans ärende fanns och då samtliga företrädare för klubben var oanträffbara”, skriver han.

”Vi är precis lika chockade som alla andra över de uppgifter som framkommit och har därför också begärt att han inte längre sköter kontakten mellan klubb och ägare till lokalen”.

På frågan ifall klubben kan garantera gästernas säkerhet ger Damien Eie inget rakt svar, men han påpekar att arrangörerna begärt att den dömde mannen inte ska vara närvarande på klubben.

Världen idag har försökt nå mannen i fråga, utan framgång. Enligt mannens försvarare har han överklagat domen, vilket innebär att han ännu inte sitter i fängelse.

Vi är precis lika chockade som alla andra över de uppgifter som framkommit och har därför också begärt att han inte längre sköter kontakten mellan klubb och ägare till lokalen.

Stort intresse för Apologias nystartade kurs i apologetik

Utbildning. Att förklara och försvara den kristna tron, det ska drygt 40 elever få lära sig under Apologias nystartade distanskurs i apologetik. Syftet är att...

Lyfte behov av föräldratid – fick Haros guldmedalj

Pris. Organisationen Haro, som bland annat arbetar för ökad valfrihet i barnomsorgen, har delat ut sitt årliga pris. Det går 2018 till skribenten och...

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

Ledare Genusflummet fortsätter I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför...

Fotbollsmagasin stoppar all spelreklam – offrar intäkter

Media. Fotbollsmagasinet Offside har fattat ett historiskt beslut. Från och med nu säger man nej till all reklam från spelbolag, något som varit en mycket...