HERRE, var mig nådig och rädda mig, HERRE, skynda till min hjälp!
Psaltaren 40:14

Världen idag

MRO demonstrerar på Livets söndag

Människorätt för ofödda, MRO, väljer att markera att den tredje söndagen i advent sedan flera år tillbaka firas som Livets söndag. Det gör man genom demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nyheter · Publicerad 14:00, 16 dec 2017

Mats Selander, som är ordförande för MRO, påpekar att demonstrationerna ingår i organisationens reguljära opinionsarbete mot abort, men att dagen ändå är speciell.

– Vi vill mobilisera de kristna som går på en söndagsgudstjänst där de kanske får höra ett bra budskap om människovärdet, säger han.

– Direkt efteråt kan de nu gå ut och praktisera detta genom att tydligt stå upp för människovärdet för den grupp som kränks allra mest, de ofödda barnen.

MRO har gjort sig kända för att väcka opinion mot aborter genom att visa upp färgbilder på aborterade foster, både vid sina demonstrationer och på den lastbil som organisationen kör runt i.

– Vi kristna är så rädda för vad omvärlden tycker, och här har vi en möjlighet att sticka ut hakan och bekänna färg, säger Mats Selander.

MRO:s demonstrationer hålls på Sergels torg i Stockholm klockan 13.15, på Drottningtorget i Göteborg klockan 13-14 och på Stortorget i Malmö kockan 13.

Det var den katolske biskopen Anders Arborelius som tog initiativ till Livets söndag.

Tanken med dagen är att uppmuntra församlingar att fokusera på olika frågor som kan knytas till människovärdet.

Anti-traffickingarbete belönas med pris

Pris. De har räddat 45 000 människor från slaveri och andra former av våld och hjälpt lokala myndigheter att gripa mer än 3 500 misstänkta förövare och...

Israelexpert: "Det är Sverige som är off-side"

Bistånd. Den Sida-ägda tidningen OmVärldens artiklar om den israeliska biståndsgranskaren NGO Monitor är "ett direkt beställningsarbete från Sida". Det menar...

Skamlig udd mot Israel från hovrätten

Ledare Antisemitiskt hatbrott Att Israel görs till syndabock för mer eller mindre långsökta anklagelser är något vi har vant oss vid. Men förra veckans domslut från Hovrätten för...

Biståndsartiklar hårt vinklade mot Israel

Bistånd. Kritiken mot svenskt bistånd till palestinska områden skärskådas i en rad artiklar av Sidas tidning OmVärlden. Tidningen går särskilt hårt åt...