Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

MRO demonstrerar på Livets söndag

Människorätt för ofödda, MRO, väljer att markera att den tredje söndagen i advent sedan flera år tillbaka firas som Livets söndag. Det gör man genom demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nyheter · Publicerad 14:00, 16 dec 2017

Mats Selander, som är ordförande för MRO, påpekar att demonstrationerna ingår i organisationens reguljära opinionsarbete mot abort, men att dagen ändå är speciell.

– Vi vill mobilisera de kristna som går på en söndagsgudstjänst där de kanske får höra ett bra budskap om människovärdet, säger han.

– Direkt efteråt kan de nu gå ut och praktisera detta genom att tydligt stå upp för människovärdet för den grupp som kränks allra mest, de ofödda barnen.

MRO har gjort sig kända för att väcka opinion mot aborter genom att visa upp färgbilder på aborterade foster, både vid sina demonstrationer och på den lastbil som organisationen kör runt i.

– Vi kristna är så rädda för vad omvärlden tycker, och här har vi en möjlighet att sticka ut hakan och bekänna färg, säger Mats Selander.

MRO:s demonstrationer hålls på Sergels torg i Stockholm klockan 13.15, på Drottningtorget i Göteborg klockan 13-14 och på Stortorget i Malmö kockan 13.

Det var den katolske biskopen Anders Arborelius som tog initiativ till Livets söndag.

Tanken med dagen är att uppmuntra församlingar att fokusera på olika frågor som kan knytas till människovärdet.

Före detta mormon: Bibeln öppnade mina ögon

Vittnesbörd. Efter 40 år som mormon började Christina Hanke läsa Bibeln med nya ögon. ”Wow, har det här stått här hela tiden?” tänkte hon. I dag är hon kristen...

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...

Mormonkyrkan: Vi förbjuder inte tvivel

Mormonism. Den bild som framkommit om Mormonkyrkan de senaste dagarna stämmer inte. Det menar Ingrid Nilsson, informationschef för församlingen i Sverige. – Vi...

Hård intern kritik mot Socialdemokraternas skolutspel

Konfessionella skolor. En rad starka reaktioner har följt på Socialdemokraternas valutspel förra veckan om att sätta stopp för konfessionella friskolor. Populistiskt och...