Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

MRO demonstrerar på Livets söndag

Människorätt för ofödda, MRO, väljer att markera att den tredje söndagen i advent sedan flera år tillbaka firas som Livets söndag. Det gör man genom demonstrationer i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nyheter · Publicerad 14:00, 16 dec 2017

Mats Selander, som är ordförande för MRO, påpekar att demonstrationerna ingår i organisationens reguljära opinionsarbete mot abort, men att dagen ändå är speciell.

– Vi vill mobilisera de kristna som går på en söndagsgudstjänst där de kanske får höra ett bra budskap om människovärdet, säger han.

– Direkt efteråt kan de nu gå ut och praktisera detta genom att tydligt stå upp för människovärdet för den grupp som kränks allra mest, de ofödda barnen.

MRO har gjort sig kända för att väcka opinion mot aborter genom att visa upp färgbilder på aborterade foster, både vid sina demonstrationer och på den lastbil som organisationen kör runt i.

– Vi kristna är så rädda för vad omvärlden tycker, och här har vi en möjlighet att sticka ut hakan och bekänna färg, säger Mats Selander.

MRO:s demonstrationer hålls på Sergels torg i Stockholm klockan 13.15, på Drottningtorget i Göteborg klockan 13-14 och på Stortorget i Malmö kockan 13.

Det var den katolske biskopen Anders Arborelius som tog initiativ till Livets söndag.

Tanken med dagen är att uppmuntra församlingar att fokusera på olika frågor som kan knytas till människovärdet.

Politiker vill utreda tredje juridiskt kön

Sverige. En majoritet av partierna i riksdagen är positiva till att utreda frågan om att införa ett tredje juridiskt kön i Sverige, visar en rundringning som...

Turismen till Israel ökade med 25 procent förra året

Israel. Att semestra i Israel är mer populärt än någonsin och förra året tog landet emot mer än 3,6 miljoner turister. – Ett fantastiskt rekord – vi har...

Väckelseländer kan följa USA att erkänna Jerusalem

Israelkommentar Jerusalem. Kristna väljares inflytande på staters Israelpolitik 2017 var ett märkesår för staten Israel på fler än bara ett sätt. Året markerade flera viktiga jubiléer, såsom 120 år sedan den första...