Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Med cykel delar Mona Lundin ut flyers till söndagens gratiskonsert i hembygdsgården. Foto: Jakob Lundin

Mona fixar Jesusmöte i hembygdsgården

Tanken om att nå bygden med budskapet om Jesus har drivit Mona Lundin att cykla bortåt tio mil för att bjuda in till en utomhuskonsert vid Nätra hembygdsgård nu på söndag. Solist är Cilla Hector.

Nyheter · Publicerad 16:30, 3 aug 2018

Förra sommaren när Mona Lundin bad för sina omgivningar fick hon en idé om att använda hembygdsgården, och hon fick också en tanke om vem som skulle vara solist, sångerskan Cilla Hector.

När hon kontaktade Hoppets stjärna för att höra om de kunde stå som arrangör fick hon veta att Hector, som är född i trakten, redan är engagerad hos dem.

– Visst är det fantastiskt! utbrister hon till Världen idag.

– Jag vill inte ha underhållning utan det viktiga är att nå ut med budskapet om Jesus. Jag brinner för evangelisation och har alltid gjort det, säger hon.

Mona gick i pension inför sommaren och nu har hon ägnat juli månad åt att dela ut flyers om gratiskonserten, tillsammans med en evangelisationstidning. När folk är ute i trädgårdarna och tar emot tidningen kan hon peka på en artikel om en man som växt upp i trakten.

– Folk är så positiva och tycker det är intressant när det är någon de känner igen i tidningen, säger Mona.

För varje brevlåda hon stannar cykeln vid ber hon en bön. Till byar på avstånd har Mona Lundin tagit bilen och nu har hon delat ut 2 000 inbjudningar.

– Det är oerhört roligt, fast varmt och svettigt. Jag har inte hunnit ligga på stranden, men Gud har varit med på ett fantastiskt sätt. När vi går med honom finns alltid en framkomlig väg.

Vid hembygdsgården finns 500 sittplatser, men skulle det bli ösregn så flyttar konserten in i Nätra kyrka.

– Jag önskar det här blir en andlig folkfest. Och det är redan planerat att göras om nästa år igen, avslutar Mona Lundin.

Det är oerhört roligt, fast varmt och svettigt. Jag har inte hunnit ligga på stranden, men Gud har varit med på ett fantastiskt sätt. När vi går med honom finns alltid en framkomlig väg.

Att sprida evengeliet är församlingens uppdrag

Ledare Tid att evangelisera Varje församling behöver ha en gementänkt strategi för lokal evangelisation och mission i sitt närområde. Att sprida evangeliet till sitt närområde...