Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Moderaterna lovar ny Israelpolitik vid valseger

Tobias Billström, Moderaternas gruppledare i riksdagen, är inte rädd för att säga det han tycker. Det märktes redan 2013, då hans tal om att minska asylinvandringen möttes av en kritikstorm. I dag är han mer orolig för att invandringen på sikt ska hota den svenska jämställdheten. – Det stör mig att jag har de här känslorna, som jag inte hade för tio, femton år sedan, säger han.

Nyheter · Publicerad 06:00, 24 jul 2018

Vintern 2013 fick Tobias Billström mothugg till och med av sin statsminister Fredrik Reinfeldt, som menade att invandringen inte fick diskuteras utifrån migrationsministerns tal om "volymer och volymproblem".

I dag behöver den 44-årige skåningen inte övertyga någon om just detta. Däremot menar han att det är hög tid att se vilka följder invandringen fått för jämställdheten i Sverige.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...