Herren är nära alla som åkallar honom,alla dem som åkallar honom i sanning.
Psaltaren 145:18

Världen idag

Minister-nej till mer skydd för kristna på asylboende

Nej, regeringen kan inte tänka sig att ge Migrationsverket ett uppdrag som förbättrar situationen för kristna på asylboenden och i deras asylprocess. Det svaret fick riksdagsledamot Désirée Pethrus (KD) på en fråga ställd till migrationsminister Heléne Fritzon.

Nyheter · Publicerad 12:00, 6 dec 2017

Désirée Pethrus hade hänvisat bland annat till en rapport från Open Doors, om kristna flyktingar som utsatts för hot, våld och trakasserier i Sverige på grund av sin tro.

Hon menade att regeringen skulle kunna ge ett uppdrag till Migrationsverket gällande kristna i asylsystemet, liknande det som man i somras gav till myndigheten för att trygga hbtq-personers lika rättigheter och möjligheter i asylprocessen.

I sitt svar nämner Heléne Fritzon inte de kristna asylsökandena alls, utan påpekar att "boenden för asylsökande ska vara trygga för alla", och att "Migrationsverkets beslutsfattande ska hålla en hög rättslig kvalitet och vara förutsägbart och enhetligt".

Slutligen konstaterar statsrådet att hon inte tänker ge Migrationsverket något nytt uppdrag.

– Jag tycker att hon hade kunnat varit lite mer tillmötesgående och sagt att detta är något som man för en dialog med Migrationsverket om, säger Désirée Pethrus.

– Många som drabbas är rädda för att lyfta sin situation själva, för att inte drabbas av ännu mer obehag. Så jag tyckte nog att det här var ett lite nonchalant svar från ministern.

Många som drabbas är rädda för att lyfta sin situation själva, för att inte drabbas av ännu mer obehag. Så jag tyckte nog att det här var ett lite nonchalant svar från ministern.

Centerpartiets attack på värdekonservativa

Ledare Nyliberala influenser I ett videoklipp buntade Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson nyligen ihop islamister, nazister och – hör och häpna –...

Sjöstedt: Jag delar inte rädslan för religionen

Vårgårda möte. Det blev mycket tal om religionens betydelse och troende människors rättigheter när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt besökte Vårgårda möte under...