Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Minister-nej till mer skydd för kristna på asylboende

Nej, regeringen kan inte tänka sig att ge Migrationsverket ett uppdrag som förbättrar situationen för kristna på asylboenden och i deras asylprocess. Det svaret fick riksdagsledamot Désirée Pethrus (KD) på en fråga ställd till migrationsminister Heléne Fritzon.

Nyheter · Publicerad 12:00, 6 dec 2017

Désirée Pethrus hade hänvisat bland annat till en rapport från Open Doors, om kristna flyktingar som utsatts för hot, våld och trakasserier i Sverige på grund av sin tro.

Hon menade att regeringen skulle kunna ge ett uppdrag till Migrationsverket gällande kristna i asylsystemet, liknande det som man i somras gav till myndigheten för att trygga hbtq-personers lika rättigheter och möjligheter i asylprocessen.

I sitt svar nämner Heléne Fritzon inte de kristna asylsökandena alls, utan påpekar att "boenden för asylsökande ska vara trygga för alla", och att "Migrationsverkets beslutsfattande ska hålla en hög rättslig kvalitet och vara förutsägbart och enhetligt".

Slutligen konstaterar statsrådet att hon inte tänker ge Migrationsverket något nytt uppdrag.

– Jag tycker att hon hade kunnat varit lite mer tillmötesgående och sagt att detta är något som man för en dialog med Migrationsverket om, säger Désirée Pethrus.

– Många som drabbas är rädda för att lyfta sin situation själva, för att inte drabbas av ännu mer obehag. Så jag tyckte nog att det här var ett lite nonchalant svar från ministern.

Många som drabbas är rädda för att lyfta sin situation själva, för att inte drabbas av ännu mer obehag. Så jag tyckte nog att det här var ett lite nonchalant svar från ministern.

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka

Dagestan. Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...

Kari Jobe kommer till Sverige i sommar

Musik. Den 3 juni kommer den profilerade lovsångsledaren Kari Jobe att hålla konsert på Livets Ord i Uppsala. Det skriver Livets Ord och Impact Sweden i ett...