Kom, låt oss höja glädjerop till Herren, jubel till vår frälsnings klippa.
Ps 95:1

Världen idag

Miljonregn över ideella organisationer

I veckan delade Postkodlotteriet ut sitt överskott till lotteriets förmånstagare som är drygt 40 ideella organisationer. Totalt får dessa dela på 945 miljoner kronor.

Nyheter · Publicerad 00:00, 16 feb 2012

Bland annat får Sveriges Stadsmissioner 21 miljoner i bidrag till sitt arbete bland hemlösa och andra utsatta. En annan organisation som får ta emot pengar är Erikshjälpen som får 8 miljoner kronor från lotteriet.

- De här pengarna kommer definitivt att göra skillnad för många barn, säger Bengt Swerlander, Erikshjälpens generalsekreterare, i ett pressmeddelande.
- På Erikshjälpen arbetar vi för att ge liv åt barns drömmar och den här utdelningen ger oss naturligtvis förutsättningar att hjälpa många fler.

Bland förmånstagarna som får del av utdelningen finns bland annat också Friends, Barncancerfonden och Scouterna.

”Dödshjälpsturism” tilltar i Belgien

Eutanasi. Nu slår belgiska läkare larm om att allt fler personer från andra länder reser till landet för att lagligt avsluta sina liv.

Kanal 10: ”Det handlar inte om skatteplanering”

Ekonomi. Kanal 10 värjer sig för att det skulle ha handlat om skatteplanering när man i vintras fick in extra pengar genom att köpa en fastighet, som man...

Paradigmskifte i äktenskapsfrågan

Ett omfattande paradigmskifte har inträffat i västvärlden de senaste 50 åren, beträffande synen på sexualitet och familj. Traditionella...

När terroristerna sätter agendan

Israelkommentar. I söndags kväll var invånarna i Sderot ute och firade den regionala sommarfestivalen. Gatorna var fulla av liv i den varma sommarkvällen, och...