Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Miljonbelopp har samlats in till Texasoffer

Mer än 1,3 miljon dollar har samlats in till dem som förlorat anhöriga vid kyrkmassakern i Texas. Samtidigt meddelar församlingsföreträdare att kyrkan ska rivas till förmån för en minnesplats. – Det kommer vara för smärtsamt att fortsätta använda kyrkan, säger pastorn Frank Pomeroy.

Nyheter · Publicerad 15:31, 10 nov 2017

Det var förra söndagen som Davin Kelley klev in på förmiddagsgudstjänsten i baptistkyrkan i Sutherland Springs och började skjuta vilt omkring sig. 26 människor dödades och 20 skadades.

Nu har flera insamlingar startats till dem som skadats och dem vars familjemedlemmar dött. Hittills har mer än 1,3 miljoner dollar kommit in, uppger Christian Post.

Av dessa ska mer än en halv miljon dollar gå till gästpredikanten Bryan Holcombes familj, skriver tidningen. Förutom Bryan så dog hans fru Karla, deras son Marc Daniel, deras svärdotter Crystal samt fyra av Crystals barn, varav ett låg i magen.

– Ingen summa pengar kommer någonsin vara nog, men den kan lätta en stor börda, säger Christopher Foster, som startade en av kampanjerna, till Christian Post.

Han uppmanar människor att be för de drabbade familjerna.

Samtidigt kommer nya uppgifter om skytten Davin Kelley. Enligt TT ska han ha hyllat Dylan Roof, en man som gick in i en kyrka i South Carolina och sköt ihjäl nio människor under ett bibelstudium, och sagt att han önskade att han ”hade modet” att göra samma sak.

Som Världen idag skrev i onsdags så beskrevs Kelley som en ateist med stark avsky mot kristna människor. Men enligt polisen hade motivet inte med religion att göra.

I onsdags besökte vicepresident Mike Pence Texas för att möta människor som överlevde massakern och anhöriga till offren. President Donald Trump är på Asienresa.

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka

Dagestan. Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...

Kari Jobe kommer till Sverige i sommar

Musik. Den 3 juni kommer den profilerade lovsångsledaren Kari Jobe att hålla konsert på Livets Ord i Uppsala. Det skriver Livets Ord och Impact Sweden i ett...