Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Miljonbelopp har samlats in till Texasoffer

Mer än 1,3 miljon dollar har samlats in till dem som förlorat anhöriga vid kyrkmassakern i Texas. Samtidigt meddelar församlingsföreträdare att kyrkan ska rivas till förmån för en minnesplats. – Det kommer vara för smärtsamt att fortsätta använda kyrkan, säger pastorn Frank Pomeroy.

Nyheter · Publicerad 15:31, 10 nov 2017

Det var förra söndagen som Davin Kelley klev in på förmiddagsgudstjänsten i baptistkyrkan i Sutherland Springs och började skjuta vilt omkring sig. 26 människor dödades och 20 skadades.

Nu har flera insamlingar startats till dem som skadats och dem vars familjemedlemmar dött. Hittills har mer än 1,3 miljoner dollar kommit in, uppger Christian Post.

Av dessa ska mer än en halv miljon dollar gå till gästpredikanten Bryan Holcombes familj, skriver tidningen. Förutom Bryan så dog hans fru Karla, deras son Marc Daniel, deras svärdotter Crystal samt fyra av Crystals barn, varav ett låg i magen.

– Ingen summa pengar kommer någonsin vara nog, men den kan lätta en stor börda, säger Christopher Foster, som startade en av kampanjerna, till Christian Post.

Han uppmanar människor att be för de drabbade familjerna.

Samtidigt kommer nya uppgifter om skytten Davin Kelley. Enligt TT ska han ha hyllat Dylan Roof, en man som gick in i en kyrka i South Carolina och sköt ihjäl nio människor under ett bibelstudium, och sagt att han önskade att han ”hade modet” att göra samma sak.

Som Världen idag skrev i onsdags så beskrevs Kelley som en ateist med stark avsky mot kristna människor. Men enligt polisen hade motivet inte med religion att göra.

I onsdags besökte vicepresident Mike Pence Texas för att möta människor som överlevde massakern och anhöriga till offren. President Donald Trump är på Asienresa.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.