Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Förbundskansler Angela Merkel. Foto: Markus Schreiber

Merkel: Nej till könsneutral nationalsång

Förbundskansler Angela Merkel vill inte att Tysklands nationalsång ska göras om och bli könsneutral. – Kanslern är väldigt nöjd med vår fina nationalsång som den är i sin traditionella form och ser inget behov av ändringar, säger hennes talesperson Steffen Seibert.

Nyheter · Publicerad 16:26, 5 mar 2018

Krav på sådana ändringar har höjts inom Merkels nya koalitionspartner, socialdemokratiska SPD. Tysklands motsvarande jämställdhetsombudsman Kristin Rose-Möhring (SPD) har i ett brev till det departement som ansvarar för familjefrågor föreslagit att byta ut manliga pronomen och referenser i "Deutschlandlied", Tysklandssången, som varit nationalsång sedan 1922.

Bland annat vill hon att "Vaterland" (fädernesland) blir hemland och att "broderligt med hjärta och hand" byts ut mot "modigt med hjärta och hand".

Sångens text ändrades senast 1991, efter den tyska återföreningen.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ledare Profetröster behöver slå larm Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av...