Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron.
2 Timoteusbrevet 4:7

Världen idag

Mercy Ships inleder arbete med Stena Line

Välgörenhetsorganisationen Mercy Ships inleder samarbete med färjerederijätten Stena Line. Därigenom kommer 10 miljoner människor varje år att kunna nås med information om sjukhusfartyget, och rederiets personal ges möjlighet att vara volontärer. – Det betyder jättemycket för oss, säger Mercy Ships Sveriges marknadschef, Pascal Andréasson.

Nyheter · Publicerad 16:26, 14 feb 2017

För en fattig människa i det västafrikanska landet Benin kan ett fartyg vara skillnaden mellan liv och död, hälsa och sjukdom, förtvivlan och hopp. Där ligger nämligen sjukhusfartyget Africa Mercy, som drivs av Mercy Ships.

Fartyget är världens största flytande sjukhus och ger med volontärers hjälp fattiga människor sjukvård.

Nu kommer fler än 10 miljoner människor i Europa få information om organisationens arbete varje år – detta tack vare ett samarbete med färjerederijätten Stena Line.

– Stena Line har tagit vårt arbete till sitt hjärta, säger Pascal Andréasson, marknadsansvarig för Mercy Ships Sverige.

Han berättar att Stena Lines vd, Niclas Mårtensson, nyligen besökte Africa Mercy och att det är fler medarbetare på rederiet som känner stort engagemang för välgörenhetsarbetet.

Samarbetet kommer framför allt innebära att Stena Line synliggör Mercy Ships arbete bland sina kunder och partners. Förhoppningen är att det ska leda till både donationer och volontärer.

Just nu förs en dialog om ett program som ska göra det möjligt för färjepersonal att bli volontärer.

– Många tror att vi bara behöver sjukvårdspersonal, men vi behöver även folk som sköter andra saker ombord – kökspersonal, städare, väktare, snickare och ingenjörer, säger Pascal Andréasson.

Han är mycket glad över samarbetet.

– Det betyder jättemycket. De erbjuder oss en fantastisk exponeringsyta, och de har ett genuint engagemang, säger Pascal Andréasson.

Även Stena Line gläds över samarbetet.

– Vi har hittat en samarbetspartner som har rätt kompetens och engagemang och som, liksom vi, ser fördelarna och flexibiliteten med att ha hav och fartyg som sin arbetsplats, säger Niclas Mårtensson i ett pressmeddelande.

Besöket han gjorde på Africa Mercy i Benin gjorde djupa intryck.

– Jag ser det stora behovet av hjälparbete i Afrika, där Mercy Ships med sina volontärer, sitt engagemang och sin kunskap verkligen gör en enorm skillnad. Under besöket ombord, då jag träffade patienter och såg verksamheten, insåg jag att detta är en livsavgörande insats. Att se och uppleva detta har varit en mycket viktig erfarenhet som jag bär med mig, säger han.

Mercy Ships International

Grundades 1978

Har sedan dess hjälpt drygt 2,5 miljoner människor

Förutom att erbjuda operationer, tandvård och annan sjukvård ombord, hjälper organisationen nationer att bygga upp sin sjukvård genom att bistå med hälsovårdsutbildning.

Ombord på Africa Mercy arbetar varje år fler än tusen volontärer från nära fyrtio länder.

Visionen är att följa Jesu exempel, men det är inget krav att varje volontär ska vara kristen.

Terrordåd och svensk finansiering

Ledare Terrorism Återigen har Europa skakats av terrordåd, nu senast i Finland och Spanien. I Finland visar polisens utredning att gärningsmannen var ute efter att...

Spanien sörjer medan polisjakten fortsätter

Spanien. Terrordåd Tre dagar efter terrordådet i Barcelona är den 22-årige man som tros ha kört skåpbilen in i människomassan på Las Ramblas fortfarande på fri fot....

Finland tystnade på söndagen

Åbo. Många frågor efter terrordåd En tyst minut hölls i hela Finland på söndagen för att hedra de två dödsoffren för fredagens knivhuggningar i Åbo. Under dagen hölls också nya förhör...