Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Marsch för ofödda i Linköping den 6 juni

En marsch för de ofödda kommer äga rum på nationaldagen i Linköping. – Vi har inte haft någon sådan här marsch sedan 90-talet, säger Livsvals ordförande Malin Schelin som kommer tala under eventet.

Nyheter · Publicerad 12:41, 1 jun 2018


Över 200 personer har hittills visat intresse för den Ja till livet-marsch som kommer gå av stapeln den 6 juni i Linköping. Det berättar Malin Schelin, ordförande för föreningen Livsval, som kommer att tala under dagen. Hon hoppas att fler ska ansluta sig.

– En sådan här marsch är en konkret handling som man kan göra för de ofödda. Vi kommer samman och visar att abortmotståndare inte är ”några få extremister”, som medierna framställer det som, utan att vi är många som tycker så här, säger hon. 

De som vill ansluta sig till marschen kommer att samlas vid resecentrum i Linköping mellan klockan 10.00 och 11.00. Under dagen kommer inte bara Malin Schelin att tala, utan även Mats Selander, ordförande för Människorätt för ofödda.

Schelin tycker att det är hög tid att en ”marsch för livet” hålls i Sverige.

– Vi har inte haft någon sådan här marsch sedan 90-talet, säger hon.

Varför är det här en viktig fråga, enligt dig?

– I vårt land avhumaniserar vi 38 000 människor varje år. Jag anser att alla människor är skyldiga att stå upp för samvetet och värna livet på olika sätt. Vi behöver stå upp för de minsta som inte har något att säga till om, säger Malin Schelin.

Att vi i Sverige ”så oreflekterat genomför alla dessa aborter” och samtidigt ”tror att vi lever i sanning” kan inte accepteras, enligt Schelin.

– Vi har en röst och har möjlighet att använda den för andra. Så sitt inte bara och titta på serier och var rädd, utan gör något – kom igen! säger hon.

Initiativtagare till marschen är privatpersonen Plamen Najdenov som har skapat en Facebookgrupp för eventet. För Världen idag berättar han att han länge har haft ett engagemang för de ofödda.

– Abort bör bli en nationell angelägenhet. Det är en fråga som tystas ner, säger han.

Plamen Najdenov betonar att onsdagens marsch är partipolitiskt obunden och inte har som mål att påverka utgången i höstens val.

– Vi tycker att frågan måste upp till debatt igen. Det handlar om små människor som har rätt till liv. Detta faktum vill man inte veta av, säger han.

Ingen organisation står bakom årets marsch, men nästa år är planen att den ska arrangeras av Livsval.

Häxor tar till svart magi mot nyvald HD-domare

USA. Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en...

Utvisning av 6-åring stoppas: "Beslutet togs för snabbt"

Migrationsverket Migrationsverket stoppar tills vidare den mycket uppmärksammade utvisningen av en i praktiken föräldralös sexårig pojke till Ukraina. – Vi gick till...

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

Ledare Genusflummet fortsätter I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför...

I Oberammergau har Jesu lidande skildrats sedan 1634

Passionsspel. Vart tionde år sätts de berömda Passionsspelen upp i sydtyska Oberammergau. 2020 är det dags igen och redan nu går flera resebyråer ut med...

Adaktusson: ”Återupprätta relationen med Israel”

Riksdagen. Israel och Mellanösterns kristna i fokus vid jungfrutal i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...