Nyheter

Många tror på ”en högre makt”

Studenter på en brygga vid Fyrisån i centrala Uppsala våren 2007. Fler än 600 studenter i Uppsala har nyligen svarat på en enkät om Gud, Jesus och moral.

Nej, de tror knappast på Gud, och definitivt inte på att Jesus skulle vara Guds son. Men många studenter i Uppsala menar ändå att alla människor har både gott och ont inom sig.

Det visar en enkät som besvarats av 682 studenter, och som ställer fem frågor om Gud, Jesus, sanning och moral.
Enkäten spriddes av missionsorganisationen Agape Sverige, som ett sätt att förbereda förra veckans öppna möten på universitetet med den kände apologeten Ravi Zacharias.
”Är Gud relevant för oss i dag?”, löd den första frågan, vilken besvarades jakande av 32 procent och nekande av 44 procent av studenterna. Påståendet ”Jag tror inte på Gud men på något slags högre makt”, svarade hela 27 procent ja på.
Studenterna kunde även lämna kommentarer till sina svar. Enligt en sammanfattning av dessa hade de flesta som svarade att Gud har relevans i dag, inte själva någon gudstro. I stället menade de att tron hjälper andra människor, eller att tron på Gud har en påverkan på världen i stort.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS