I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Ludvika pingst blir Lifecenter

I helgen går den nästan 100 år gamla pingstförsamlingen i Ludvika in i Lifecenter. Ett skifte som ska leda till ny energi i församlingen och att ännu fler får höra om Jesus. Det menar far och son Stenstrand som leder de respektive församlingarna.

Nyheter · Publicerad 08:14, 5 jan 2018

Det är stora förändringar på gång i Pingstkyrkan i Ludvika. På söndag avtackas Bo-Anders och Berit Stenstrand efter sin 15-åriga föreståndartjänst och församlingen gör en nystart tillsammans med Lifecenter Church Västerås.

– Det här är ett svar på våra böner om en fortsättning för församlingen. Lifecenter bär den vision och det väckelsearv som vi vill föra vidare, säger Bo-Anders Stenstrand, som tillsammans med Berit tjänat som pastor i olika församlingar i hela 53 år.

Där andra små församlingar hade kört vidare i gamla hjulspår, eller kanske till och med bromsat, väljer Pingstkyrkan i Ludvika att satsa på något nytt.

– Vi upplever att Gud leder oss in i det här. Lifecenter har en stark förkunnelse, ser unga människor bli frälsta i varje möte och får ständigt hålla dop. Det är precis det som är vår dröm för den här regionen, säger Bo-Anders Stenstrand.

Man har sedan tidigare en god relation och ett samarbete med Lifecenter i Västerås, där Bo-Anders och Berits son Per-Johan Stenstrand är pastor tillsammans med frun Ulrica. Lifecenter finns förutom i Västerås även i Linköping och Eskilstuna. Nu läggs alltså ytterligare en ort till på listan: Ludvika.

Pingstkyrkan på orten byter nu bara skylt till Lifecenter.

– Den 100-åriga församlingen fortsätter fast i lite annat format. Det handlar om något mer än att byta skylt på fasaden. Man behöver förnya, forma ihop och sikta framåt, säger Per-Johan Stenstrand, som tillsammans med Ulrica grundade Lifecenter år 2000.

– Framförallt kommer det vara ett arbete där vi svetsas samman i den gemensamma vision vi har för Sverige – att nå människor med evangelium.

Per-Johan Stenstrand menar att många av de nyare sammanhangen kan bidra med kraft och energi och de äldre sammanhangen ger en stabilitet och bas.

– Vi är helladdade över den här satsningen och vi tror att det kan få vara en uppmuntran även till andra församlingar på mindre orter att våga tänka utanför boxen.

Trots en hög medelålder är det inte tal om någon tynande församling i Ludvika, där man fått se många flyktingar komma till tro och bli döpta. Pingstkyrkan välkomnar förstärkningen från Lifecenter och räcker nu över manteln till den yngre generationen som ska ta arbetet vidare till nästa steg.

– Vi är tacksamma för det som gjorts bakåt i tiden och jag tycker att det är riktigt modigt av mina föräldrar och ledarskapet vågar omfamna vägen framåt. Vi hoppas på att nya människor och församlingslösa får hitta in i församlingen och att få ge en riktig kraftinjektion av tro och glädje till södra Dalarna, säger Per-Johan Stenstrand.

Vi är helladdade över den här satsningen och vi tror att det kan få vara en uppmuntran även till andra församlingar på mindre orter att våga tänka utanför boxen.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...