Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

LP höll dopfest i Gullbrannas vågor

I tolv sekundmeters vind och höga vågor lät 16 personer på söndagen döpa sig vid Gullbranna utanför Halmstad. Dopet var kulmen på helgens stora LP-läger som samlat 400 deltagare från hela landet.

Nyheter · Publicerad 07:01, 9 aug 2017

Världen idag var på plats vid veckan som är årets stora händelse för många av deltagarna. Det är främst personer som brukar besöka någon av de cirka 70 LP-kontakter som finns runtom i landet och som det kristna rehab-arbetet LP bedriver ihop med lokala församlingar. Många av besökarna är tidigare missbrukare med familjer. En del av deltagarna får hjälp med att betala sin lägeravgift för att överhuvudtaget komma iväg på en sommaraktivitet som denna.

Helande, upprättelse och befrielse är några av de områden som Martin Reén, förkunnare från Ursviken, berört under veckans bibelstudier. Väldigt utlämnande talade han om sina egna upplevelser och han betonade att jag som kristen kan känna mig trygg i Jesu försoning.

– Många har under veckan sökt sig fram för att få hjälp i förbön, berättar lägrets samordnare Börje Dahlkvist som ser förbönstunderna som något av lägrets höjdpunkter. Flera har tagit steget och bestämt sig för att släppa in Jesus på allvar och bekänt Jesus som Herre, säger han, djupt tacksam för dagarna på Gullbranna.

– Det är något speciellt att möta människor som till vardags har det väldigt tillkrånglat och se dem lysa av tacksamhet under dessa dagar, fortsätter Dahlkvist.

Han nämner en kvinna som under en längre tid haft ångest men som nu vittnar om att detta släppt under lägerveckan. Kvinnan har också lyckligt kunna se hur hennes barn fått trivas och njuta under dagarna på Gullbrannagården.

– Praktiskt har allt fungerat väldigt bra, säger Börje Dahlkvist och ger en eloge till alla medarbetarna på lägret som alltid gör sitt yttersta för att lösa både smått och stort.

Sebastian Stakset med vänner som medverkade på torsdagskvällen blev ett välkommet bidrag till lägret. På lördagskvällen talade Pingst FF:s ledare Daniel Alm inspirerat och med ett målande bildspråk där han fick mötesbesökarna med sig, inte bara till skratt utan också en inbjudan fram till förbön som många kände var riktat till just dem.

Han välkomnade också Hans Wikström till tjänsten som ny verksamhetsledare för LP. Wikström är tillbaka i tjänsten efter fyra år som pastor och föreståndare i Pingstförsamlingen Härnösand. Trots att han inte kommit igång på allvar ändå kunde han berätta för Världen idag lite av den programförklaring han ser framför sig.

– Den inriktning som vår styrelse och ledning förordar är att det operativa arbetet utgår från sju regioner. Inom regionerna kan sedan det lokala arbetet se helt olika ut med LP-kontakter, stöd- och/eller motivationsboenden och behandlingshem. Genomgående gäller det att hitta organisatoriska kopplingar till lokala församlingar som binds ihop på ett tydligare sätt. Kopplingen mellan det lokala och regionala kommer att styra LP:s framtid, menar han bland annat.

– För mig känns detta helt rätt och jag är både motiverad och inspirerad inför uppdraget.

LP-verksamheten

LP-verksamheten driver flera behandlingshem i egen regi. LP har ramavtal med kriminalvården och cirka 150 kommuner över hela Sverige.
LP-kontakterna fungerar som ett öppet hus med café- och dagverksamhet där besökare med beroendeproblematik erbjuds stöd och motivation för att förändra sin livssituation. Totalt finns idag över 70 aktiva LP-kontakter spridda över landet.

Källa: www.lp-verksamheten.se

Vad vill våra partier göra i praktiken?

Ledare God ideologi inte tillräckligt Politiskt arbete har med nödvändighet två sidor.  Det finns en praktisk sida, som handlar om att lösa konkreta samhällsproblem. Olof Palmes ord...