Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Biståndsminister Gunilla Carlsson blev mycket berörd av mötet med flickorna frän Nepal. Foto: Henrik Montgomery / Scanpix

Love Nepal berör ända upp i regeringen

Världen idag har tidigare berättat om arbetet med Love Nepal som hjälper flickor som tvingats till prostitution på bordeller i Indien och Nepal.Senaste veckan har några av alla de flickor som fått hjälp varit på besök i Sverige.En av dem som Love Nepal har träffat är biståndsministern Gunilla Carlsson (M), som enligt Mikael Alfvén, initiativtagare till projektet, blev mycket tagen.

Nyheter · Publicerad 00:00, 8 maj 2013

Alfvén berättar hur det hela började.
– Vi hade med en företagare ner till Nepal i höstas och han blev väldigt berörd av detta. Hans företag, som är ett stort företag i Sverige, gick in och köpte en fastighet som vi höll på att bli av med och när han kom hem och berättade för företagsledningen, så var det en av dem som kände biståndsministern Gunilla Carlsson, berättar Mikael Alfvén.
När ministern senare kom för att göra ett besök på företaget kom det att helt och hållet handla om projektet Love Nepal.
– Hon blev berörd och frågade om vi kunde komma på besök på departementet samtidigt som tjejerna var i Sverige.

Sagt och gjort – tillsammans med några andra biståndsarbetare tog Mikael med ett par av flickorna och åkte till utrikesdepartementet i Stockholm.
Där fick Gunilla Carlsson lyssna på flickornas egna berättelser och höra mer om projektet.
Mikael Alfvén berättar om reaktionen:
– Hon säger i princip som alla som lyssnat de här dagarna; makalöst att se de här flickorna så hoppfulla efter allt de gått igenom. De har varit på livets botten och upplevt en total förnedring.

För flickorna själva blev mötet med ministern en milstolpe.
– De konstaterade att från att ingen har hört deras röster tidigare så fick de nu  sitta ner och prata med självaste biståndsministern, berättar Mikael.
Det hela mynnade ut i en fråga från ministern om att komma och besöka arbetet på plats. Det är något som Love Nepal inte har några invändningar emot.
– Hon är varmt välkommen att följa med, säger Mikael Alfvén till Världen idag.

Samuel Björk
samuel.bjork@varldenidag.se

Skyll inte förortsproblem på de kristna friskolorna

Ledare LIberalernas totalitära utspel Liberalerna fattade under den gångna helgen beslut om att förbjuda nyetablering av så kallade ”religiösa” skolor. De i partiet som ville förbjuda...

Israeliskt pris till forskare vid Chalmers

Innovation. Jens Nielsen, forskare vid Chalmers i Göteborg, har fått motta den israeliska statens energipris som kallas Eric and Sheila Samson Prize. Det är...