Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Löfven nämnde utsatta kristna och judar

När statsminister Stefan Löfven (S) höll tal i Almedalen på onsdagen gjorde han en kraftfull markering mot hat, kristofobi och antisemitism.

Nyheter · Publicerad 00:10, 9 jul 2018

”När extremister från både höger och vänster ger sig på folkvaldas hem och familjer; när rasister attackerar muslimska kvinnor; när fundamentalister trakasserar kristna flyktingar och judar som bär kippa; när nazister i Umeå hotar den judiska föreningen tills de tvingas stänga ned - så känner dessa förtryckare stödet, av varje hatiskt inlägg som skrivs, av varje konspirationsteori som sprids”, sa Löfven från podiet under torsdagskvällen på Almedalsveckan.

Han citerade också Förintelseöverlevaren Hédi Fried som betonat vikten av att inte vänja sig vid ett förråat klimat där hat och hot, inte minst på nätet, blivit vardag.

”Nu måste vi alla göra vårt, för att förstärka gemenskapen - och försvara demokratin. Sverige utmanas av extremistiska krafter. Men då som nu vet vi: Det går inte sönder – om vi håller ihop”, sa Löfven vars tal fick beröm även från politiska motståndare.

Jacob Rudenstrand, biträdande generalsekreterare för Svenska evangeliska alliansen, gav också han på twitter tummen upp för statsministerns markering mot extremism och för att han identifierade förföljelsen som många kristna flyktingar möter i Sverige.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...