... han som tröstar oss i all vår nöd, så att vi kan trösta dem som är i nöd med den tröst vi själva fått av Gud.
1 Kor 1:4

Världen idag

Löfven ändrar sig: Det är terrorism

Attackerna mot civila israeler är inte terrorism, sa statsminister Stefan Löfven tidigare på måndagen. Nu har han dock ändrat sig.

Nyheter · Publicerad 00:00, 7 dec 2015

Stefan Löfvens uttalanden till TT att den senaste tidens många knivattacker mot civila israeler inte ska betraktas som terrorism väckte snabbt reaktioner. Folkrättsexperten Ove Bring var förvånad.

- I dag har Stefan Löfven försvarat sin utrikesminister, dock med det olyckliga tillägget att de palestinska knivskärningarna inte internationellt definieras som terrorism. Jag vet inte vilket internationellt dokument han syftar på, men såväl inom som utanför Israel torde man i regel betrakta dessa attacker som just terroristhandlingar, sa Bring till TT.

Senare ringer Löfven dock själv upp TT för att förklara hur han menat. 

- Jag såg hur det blev i skrift och skulle vilja förtydliga så att vi undviker missförstånd. Jag syftade på att det inte är klarlagt om de här knivdåden har varit organiserade av någon terrorklassificerad organisation. Men attackerna i sig bör däremot betraktas som just terrorhandlingar, sa Löfven.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se 

Israel alltid boven för Margot Wallström

Ledare Israel. I onsdags hamnade Mellanösterns enda demokrati i världens blickfång. Donald Trump lyckades vid premiärminister Benjamin Netanyahus besök återigen...