I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Livets ord ska, med hjälp av en drönare, släppa ned elektroniska biblar över Irak. På bilden syns en drönare från Nasa. Foto: Jim Ross

Livets ord sprider biblar över Irak

Från luften, över områden i Irak, kommer man att släppa ned små elektroniska enheter, laddade med arabiska biblar och information om hur man lär känna Jesus. Bakom satsningen står bland annat svenska Livets ord.

Nyheter · Publicerad 11:46, 1 aug 2016

"Bibelspridningen" kommer att ske med drönare, som kan flyga på hög höjd och över stora områden.

De små elektroniska enheterna, med biblar och text, behöver inte kopplas till någon dator för att kunna läsas. De tål att släppas från hög höjd och kommer att spridas över områden som IS kontrollerar i Irak.

"Vår ambition är att ge vidare det hopp och den kärlek som ryms i det kristna evangeliet till en befolkning som lever i stängda områden där mänskliga rättigheter förvägras den", skriver Livets ord på sin hemsida. 

Bibelspridningen kommer att genomföras i samarbete med en annan missionsorganisation. Men ännu kan man på Livets ord inte säga vilken organisationen är.

”Vi startar vårt projekt om några veckor och hoppas kunna släppa ned tusentals biblar”, meddelar Livets ords missionsavdelning.

Pastor Joakim Lundqvist avslöjade planerna vid lördagskvällens möte på Europakonferensen i Uppsala. Under mötet flög en mindre drönare in över de församlade i kyrksalen, för att exemplifiera vad en drönare är. Joakim Lundqvist uppmanade mötesbesökarna att lägga annat åt sidan för att dela evangeliet med andra människor.

– Livet handlar inte om oss och vår bekvämlighet, utan om andra människor och deras frälsning, sa han bland annat när han berättade om den annorlunda missionssatsningen.

Under kvällen tog man också upp en kollekt för ändamålet. Varje enhet kostar ungefär 150 kronor, uppger man från Livets ord.

Artikeln är uppdaterad 2016-08-04 kl 17:18

Drönarna har anpassats på ett sätt så att de kan bära med sig biblar.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...