Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Illustration över Livets ords planerade idrottshall.

Livets ord samlar in åtta miljoner till idrottshall

Uppsalaförsamlingen Livets ord har samlat in drygt sju miljoner kronor för att bygga en idrottshall. Med löften om gåvor på ytterligare omkring en miljon kronor under våren, kommer församlingen att nå de åtta miljoner som varit en förutsättning för att byggandet ska börja.

Nyheter · Publicerad 14:43, 3 mar 2014

För två år sedan presenterade Livets ord planerna på att bygga en sporthall som främst ska fungera som idrottslokal för församlingens skolor och idrottsföreningen Livets ords IF, som har 14 lag inom tre idrotter. Sedan dess har pengar till hallen samlats in i samband med ett 20-tal gudstjänster, och omkring 600 personer har gett månatliga gåvor. Målet har varit att få in åtta miljoner kronor innan spaden sätts i jorden.

Under söndagens gudstjänst berättade pastorn Joakim Lundqvist nyheten om att målet har nåtts, inräknat gåvolöften om ytterligare cirka en miljon kronor som ska komma in under våren. Ett besked som togs emot med applåder och stående ovationer.
– En församling som samlar in åtta miljoner som en direkt investering i nästa generation, det är en församling man är stolt över att vara pastor i, säger Joakim Lundqvist i ett pressmeddelande.

Förutom idrottsaktiviteter ska den kommande hallen även inrymma dans, teater och konserter, säger Joakim Lundqvist.
– Den blir också en helt ny plattform för oss att komma i kontakt med nya människor och dela Jesu kärlek med dem, säger han.
I samband med bygget av idrottshallen ska Livets ords nuvarande idrottssal, som finns i huvudbygganden, byggas om till en ungdomslounge med plats för exempelvis läxläsning och sociala aktiviteter.
Det är ännu inte klart när den nya hallen kan börja byggas, men nästa steg är att fastställa de slutgiltiga planritningarna för att kunna ansöka om bygglov.
– Vår förhoppning är att kunna vara igång med bygget inom ett år, säger styrelseordföranden Jonathan Ekman.

Arash Asadi
arash.asadi@varldenidag.se

Uppdaterades 2014-03-04, 09.10

Joakim Lundqvist, pastor i Livets ord. Foto: Julia Nordh

Skyll inte förortsproblem på de kristna friskolorna

Ledare LIberalernas totalitära utspel Liberalerna fattade under den gångna helgen beslut om att förbjuda nyetablering av så kallade ”religiösa” skolor. De i partiet som ville förbjuda...

Israeliskt pris till forskare vid Chalmers

Innovation. Jens Nielsen, forskare vid Chalmers i Göteborg, har fått motta den israeliska statens energipris som kallas Eric and Sheila Samson Prize. Det är...