Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Libris chef Jennie Sjöström. Foto: Anna Rönnqvist

Libris-chef får regnbågspris

Libris förlagschef tilldelas EKHO Göteborgs 2018-års hederspris Regnbågsfisken. En viktig orsak är de två böcker förlaget gav ut hösten 2017 och som bejakar utlevd homosexualitet.

Nyheter · Publicerad 13:47, 14 mar 2018

Priset till Jennie Sjöström motiveras så här av EKHO (Ekumeniska gruppen för kristna hbtq-personer): ”För hennes engagemang för homosexuellas situation i frikyrkan och för utgivningen av två viktiga böcker i ämnet hösten 2017 vill EKHO Göteborg utdela priset till Jennie Sjöström, förlagschef på Libris förlag.”

De båda böckerna, ”Välkomna varandra” och ”Välkommen in i min garderob” är, enligt EKHO, ”de första på svenska med en bejakande syn på homosexualitet ur ett frikyrkligt perspektiv och gör luften lite lättare att andas för hbtq-personer som hör hemma med sitt liv och sin tro i denna tradition”.

De båda böckerna har väckt stark kritik från flera kristna ledare för att gå stick i stäv med Bibelns syn. Även bland en del av Libris ägarsamfund har det kommit kritik.
Att Jennie Sjöström inte backat för kritiken anser EKHO vara värt att prisa.

Priset kommer att delas ut under Regnbågsmässan i Göteborgs domkyrka, i samband med regnbågsfestivalen West Pride den 17 augusti. 

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.