Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Libris chef Jennie Sjöström. Foto: Anna Rönnqvist

Libris-chef får regnbågspris

Libris förlagschef tilldelas EKHO Göteborgs 2018-års hederspris Regnbågsfisken. En viktig orsak är de två böcker förlaget gav ut hösten 2017 och som bejakar utlevd homosexualitet.

Nyheter · Publicerad 13:47, 14 mar 2018

Priset till Jennie Sjöström motiveras så här av EKHO (Ekumeniska gruppen för kristna hbtq-personer): ”För hennes engagemang för homosexuellas situation i frikyrkan och för utgivningen av två viktiga böcker i ämnet hösten 2017 vill EKHO Göteborg utdela priset till Jennie Sjöström, förlagschef på Libris förlag.”

De båda böckerna, ”Välkomna varandra” och ”Välkommen in i min garderob” är, enligt EKHO, ”de första på svenska med en bejakande syn på homosexualitet ur ett frikyrkligt perspektiv och gör luften lite lättare att andas för hbtq-personer som hör hemma med sitt liv och sin tro i denna tradition”.

De båda böckerna har väckt stark kritik från flera kristna ledare för att gå stick i stäv med Bibelns syn. Även bland en del av Libris ägarsamfund har det kommit kritik.
Att Jennie Sjöström inte backat för kritiken anser EKHO vara värt att prisa.

Priset kommer att delas ut under Regnbågsmässan i Göteborgs domkyrka, i samband med regnbågsfestivalen West Pride den 17 augusti. 

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ledare Profetröster behöver slå larm Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av...