Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Lavinartad ökning av barn som vill ”byta kön”

Allt fler barn och unga vill ”byta kön”. Från att ha fått in några enstaka remisser i början av 2000-talet fick Astrid Lindgrens barnsjukhus in 197 remisser om könsbyte år 2016. Psykiatern David Eberhard menar att det finns en risk att dagens diskussion om könsidentitet leder till att människor genomgår könsoperation i onödan.

Nyheter · Publicerad 18:48, 6 feb 2018

Antal personer som upplever att de är födda i ”fel kön” ökar över hela världen. Det skriver Läkartidningen och utvecklingen märks tydligt i Sverige.

Enligt en sammanställning som Socialstyrelsen gjorde förra året fick ungefär en av 100 000 personer diagnosen könsdysfori i Sverige år 2005. År 2015 var siffran mångdubblad – då fick ungefär åtta av 100 000 diagnosen könsdysfori.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Tror mer på Israel än på Sverige

Israelkommentar Israelkommentar. När jag skriver detta befinner jag mig i Israel, på resa med en grupp på 50 personer inom ramen för vårt arbete för Israel. Det är en blandad grupp,...