Nyheter

Kyrkans folk lär sig business

MOSKVA Kristenheten i utvecklingsländer är i ekonomisk beroendeställning till kyrkan i väst – ett system som inte kommer hålla i längden. Det menar missionären Marco Strömberg som för tre år sedan startade företags­kursen Focus business school i Burma. I dag finns kursen på tre kontinenter. Världen idag har besökt en utbildning för blivande lärare i Moskva, där FBS snart börjar.

Ungefär samtidigt som solen går ner över den ryska huvudstaden befinner vi oss på ett kontor i församlingen Livets ords lokaler, där Focus business school kommer börja i december. Den assisterande pastorn Sergey Martyunichev, som ansvarar för kursen, berättar att tanken på att hjälpa församlingsmedlemmar att starta egna företag har funnits i två år.
– På något sätt behöver vi hjälpa människor att tjäna mer pengar, dels för att deras egna behov ska mötas och dels för att de ska kunna välsigna församlingen, så att vi har resurser till det vi är kallade att göra, säger Sergey Martyunichev till Världen idag.
I tre veckor har han och tre kristna företagare, som alla kommer fungera som lärare, fått en intensiv utbildning i hur lektionerna i FBS är utformade. Utbildningen har hållits av Marco Strömberg, grundare av kursen, och tre svenska företagare. Men i kväll är det de blivande lärarnas tur att undervisa varandra.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS