Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Kristna värdepartiet ökade inte: ”Mycket besviken”

Med majoriteten av distrikten kontrollräknade av länsstyrelsen ser Kristna värdepartiet ut att få ett resultat på samma nivå eller något under det man fick i valet 2014. – Jag är mycket besviken, jag trodde mer om svensk kristenhet, säger Mats Selander, partiledare.

Nyheter · Publicerad 15:03, 14 sep 2018

Kristna värdepartiet verkar i skrivande stund landa på 0,05 procents andel av rösterna, och runt 3 000 i antal, i så fall en liten minskning jämfört med föregående val.

En målsättning man hade var att försöka ta platser i kommunfullmäktige i ”bibelbältet”, i kommuner som Aneby och Vaggeryd. Detta lyckades inte även om man i Aneby kom mer än halvvägs till ett mandat, som Mats Selander uttrycker det.

– Det är jag relativt nöjd med, det visar att vi har framtiden för oss.

Abortmotståndet är den stora profilfrågan för Kristna värdepartiet och totalt sett är Selander rejält besviken över att stödet från troende i Sverige inte är större.

– Vi har kristna i mångtusental som röstar på partier som inte bara passivt bejakar abortdödandet, utan också aktivt stöder det.

Orsaken är en på många sätt sekulariserad kristenhet där samvetet fått ge vika för en pragmatisk hållning i politiken, menar han.

– Kristna värdepartiet tar spjärn inifrån, värderingar och samveten, och inte utifrån hur man tänker i samhället. Vi anpassar oss inte efter det.

Kan du se att det finns något ni som parti kunnat göra annorlunda för att få ett större stöd?

– Nej, med de små resurser vi har bedömer vi att vi gjort det vi kunnat för att kristna ska få veta att vi finns.

– Det jag trodde var att många fler kristna skulle veta att vi fanns nu jämfört med för fyra år sedan och då också skulle sätta samvetet i främsta rummet, men istället villkorar man det utifrån pragmatisk hänsyn.

”Kristnas samveten sover”, skriver Mats Selander i partiets eftervalsanalys där han också uttrycker att förhoppningen var att dubbla stödet från 2014. Så blev det alltså inte, men arbetet med Kristna värdepartiet fortsätter. 

Vi har kristna i mångtusental som röstar på partier som inte bara passivt bejakar abortdödandet, utan också aktivt stöder det.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...