Nyheter

Kristna värden hyllades i Oslo

Kristelig Folkepartis ledare Knut Arild Hareide i talarstolen på Oslo Symposium.
Mike Huckabee (till höger) fick under Oslo Symposium motta Kåre Christansen-priset av symposie-general Bjarte Ystebø, Den tidigare guvernören fick priset för "sin trofasta och modiga vänskap med Israel genom hela livet". Foto: Oslo Symposium
Konservativa kristna värderingar förenar den republikanske presidentkandidaten Mike Huckabee och arrangörerna för Oslo Symposium.

Två partiledare, kristna opinionsbildare och en amerikansk presidentkandidat. Talarfältet var starkt när ”Oslo symposium” för tredje gången höll fram behovet av kristna värderingar i den norska nationen.

Publicerad Uppdaterad

Ett sekulariserat Norge utmanades rejält av mötet som tidigare hållits 2013 och 2015. Det hölls med tjusig inramning, bland annat kristen opera och mäktiga saxofonsolo, i Oslo kongressenter. Och inte minst – med kraftfulla och offensiva tal om behovet av kristna värderingar i samhället. Totalt 800 betalande deltagare fick lyssna till ett 40-tal engagerade talare. I en stor mix. Bland talarna fanns hemma-mamman såväl som pastorer och mediaprofiler samt partiledarna för Kristelig Folkeparti och Fremskrittspartiet. Ibland spretade signalerna. Men oftast var de entydiga, till försvar för människovärde, familj och Israel.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS