Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Kristna pensionärer möttes för umgänge och påverkan

– RPG är en röd matta rakt in i regeringen och till ministrar i vårt land, en fantastisk påverkansmöjlighet. Jag förstår inte varför inte våra kyrkor fattar det. Det sade avgående styrelseledamoten P-O Klint vid RPG:s riksstämma i Jönköping.

Nyheter · Publicerad 10:24, 31 maj 2018

Närmare 200 ombud från hela landet samlades till årets stämma som hölls i Pingstkyrkan i Jönköping. 

Riksförbundet Pensionärsgemenskap (RPG) är den enda pensionärsförbundet i Sverige som vilar på den kristna värdegrunden och som är öppen för alla, något som påverkar både gemenskapsformer och påverkansarbete.

RPG deltar bland annat i Regeringens pensionärskommitté, Socialstyrelsens äldreråd, Pensionsmyndighetens pensionärsråd och statens pensionsverks pensionspanel.

– Vi behöver vara med och påverka så mycket som möjligt i rätt riktning, där våra värderingar får genomslag. Det är inte säkert att vi som är pensionärer i dag får del av det, men förhoppningsvis de som blir pensionärer om 30–40 år, sade ordförande Monica Blomberg vid riksstämman, som antog nya stadgar vilka kommer att gälla samtliga RPG-föreningar i landet.

Man beslöt också att riksstämman ska äga rum vart tredje år, i stället för vartannat år som det varit tidigare. 

Direktor Eva Henriksson påpekade vikten av ordning när det gäller medlemsregister med anledning av GDPR. Likaså de unika möjligheterna som finns till försäkringsskydd för medlemmar.

RPG kommer fortsättningsvis att arbeta med att utveckla policyprogrammet, försäkringsfrågor och arbetet med äldres hälsa med betoning på äldres ökande alkoholanvändning.

Monica Blomberg, Finspång, valdes till förbundsordförande för RPG. Hon valdes in i förbundsstyrelsen 2012 och utsågs i juli 2016 till tillförordnad förbundsordförande efter Berndt Holgerssons bortgång. 

Förutom förhandlingar bjöds riksstämman på musikunderhållning med gladjazz med Corgi JazzBand och en kvällskonsert med pingstkyrkans symfoniorkester.

Vi behöver vara med och påverka så mycket som möjligt i rätt riktning, där våra värderingar får genomslag.

Häxor tar till svart magi mot nyvald HD-domare

USA. Efter en turbulent utnämningsprocess har USA:s nye HD-domare Brett Kavanaugh fått ett nytt problem på halsen. En grupp "häxor" planerar att lägga en...

Utvisning av 6-åring stoppas: "Beslutet togs för snabbt"

Migrationsverket Migrationsverket stoppar tills vidare den mycket uppmärksammade utvisningen av en i praktiken föräldralös sexårig pojke till Ukraina. – Vi gick till...

Är det fritt fram för män att slå kvinnor?

Ledare Genusflummet fortsätter I helgen som gick tog Rachel McKinnon ett sprintguld i världsmästerskapen i cykling. Händelsen hade förmodligen passerat obemärkt utanför...

I Oberammergau har Jesu lidande skildrats sedan 1634

Passionsspel. Vart tionde år sätts de berömda Passionsspelen upp i sydtyska Oberammergau. 2020 är det dags igen och redan nu går flera resebyråer ut med...

Adaktusson: ”Återupprätta relationen med Israel”

Riksdagen. Israel och Mellanösterns kristna i fokus vid jungfrutal i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...