I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Kristet musikprogram spelas in i Södertälje

Sebastian Stakset, Jan Johansen och Gladys Del Pilar är gäster när programmet ”En sång om glädje” spelas in i Pingstkyrkan i Södertälje på onsdag. Programmet kommer sändas på påskafton i SVT och väntas få uppemot en miljon tittare.

Nyheter · Publicerad 10:42, 20 mar 2017

– Jag kontaktade SVT för några år sedan och klagade på att det inte görs några kristna program längre. Efter ett tag hörde de av sig och sa: ”Men gör sex program då”, berättar den kristne sångaren Nils Börge Gårdh, som hade flera hitlåtar på 70- och 80-talen.

Resultatet blev en programserie med namnet ”En sång om glädje”. Programmen spelades in i studio, men i julas spelades ett program in med livepublik i Västerås.

– Det blev en dundersuccé. Vi hade 650 åskådare och över en miljon tittare, säger Nils Börge Gårdh.

Nu finns det chans till succé igen. På onsdag spelas nämligen ett program in i Pingstkyrkan i Södertälje. Gäster är Sebastian Stakset, Jan Johansen, Gladys Del Pilar och The Master’s Voice. Programmet kommer sändas på påskafton klockan 18.15 i SVT1 och programledare är som vanligt Nils Börge Gårdh.

– Orsaken till att jag gör det här programmet är att jag saknar väckelsemötena i våra kristna kyrkorum. Vi har förmiddagsmöten, men dit kommer inga nya människor. När ska vi nå dem som inte kommer till kyrkan? frågar han sig.

Han berättar att han med programmet vill sänka trösklar, vilket bland annat sker genom att han bjuder in både profana och kristna artister. Att påskprogrammet kommer gästas av Sebastian Stakset, den före detta kriminella rapparen som nu har funnit Jesus, tycker han är extra roligt.

– Vi träffades uppe i Skellefteå i somras. Han visste inte vem jag var och jag visste inte vem han var, men vi fann varandra direkt. Det var lite kul – jag som gammal borgarbracka och han som före detta ligist.

Mellan framträdandena kommer artisterna att intervjuas. Nils Börge Gårdh planerar att improvisera mycket, men samtalet med Jan Johansen kommer bland annat handla om döden och himlen, och samtalen med Sebastian Stakset och Gladys Del Pilar kommer handla om deras livsresor.

– Vi har kommit så långt ifrån Gud i Sverige i dag. Jag tror att det behövs människor som säger: ”Jag tror på Gud och är kristen” och visar att det inte är något konstigt med det, säger Nils Börge Gårdh.

Fokus i programmet kommer inte vara på Långfredagens död, utan på den uppståndne Jesus.

Vad är målet med programmet?

– Att människor ska förstå att Gud älskar dem och att de får vara en del av hans rike.

Alla som önskar kan lösa biljett och delta i onsdagens stora live-inspelning på plats i Södertälje pingstkyrka.

Vi har kommit så långt ifrån Gud i Sverige i dag. Jag tror att det behövs människor som säger ”Jag tror på Gud och är kristen”.

Påskprogrammet

”En sång om glädje” spelas in i Pingstkyrkan i Södertälje den 22 mars klockan 19.00.

Programmet sänds i SVT1 den 15 april klockan 18.15.

Biljetter till tv-inspelningen kostar 200 kronor och kan köpas på Ticnet.

Totalt finns det cirka 350 platser i Pingstkyrkan.

Programmet görs i samarbete med PMU.

Skillnaden mellan 1948 och 2018

Israelkommentar Israelkommentar. Ett starkt land med självförtroende Det har skrivits en hel del om Israel och 70-årsjubileet de senaste veckorna, inte minst här i Världen idag. Och det är onekligen en märkesdag, väl...