Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Kristen familj dödad i Kabul

En kristen biståndsarbetare från Sydafrika och hans två barn – en flicka och en pojke – sköts på lördagen ihjäl av talibaner i sitt hem i den afghanska huvudstaden Kabul.

Nyheter · Publicerad 15:08, 30 nov 2014

Polisen i Kabul bekräftar endast att mannen var sydafrikan och arbetade för en internationell biståndsorganisation. Men flera andra källor gör gällande att familjen var kristen och arbetade för den amerikanska biståndsorganisationen Partnership in Academics and Development.
I ett uttalande från talibanerna anges att attacken började med en bilbomb och riktade sig mot en byggnad som användes av "kristna missionärer", skriver Columbus Dispatch. Mannens hustru ska inte ha varit i hemmet under attacken, som även dödade en afghansk medborgare.
Polischef Mohammed Zahir uppgav att en av de tre angriparna var klädd i polisuniform. Zahir avgick kort efter att han informerat om angreppet, som var det andra på två dagar mot boendet för utlänningar i Kabul.

Eva Janzon
eva.janzon@varldenidag.se

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...