Den rättfärdiges läppar förstår vad som är välbehagligt, de ogudaktigas mun förvränger allt.
Ordspråksboken 10:32

Världen idag

Kristdemokrat misshandlad – anklagades för att hata homosexuella

En kristdemokrat i Uddevalla blev slagen i ansiktet och anklagad för att vara homofob när några personer han samtalade med fick reda på hans partitillhörighet.

Nyheter · Publicerad 00:00, 25 jun 2014

Knytnävsslag i ansiktet, påstods hata homosexuella, fick glasögonen krossade och mobiltelefonen kastad i väggen. Det var vad som hände en kristdemokrat i Uddevalla för några dagar sedan. Mannen hade ett till synes trevligt samtal med fyra, fem andra personer, ett samtal som dock snabbt ändrade karaktär när de fick reda på att mannen sympatiserar med Kristdemokraterna.

– Han anklagades då för att hata homosexuella. Därefter fick han upprepade knytnävsslag i ansiktet. Restaurangägaren har bekräftat händelsen, säger David Sahlsten, lokal KD-ordförande i Uddevalla, till Bohuslänningen.

För Världen idag berättar Sahlsten att mannen i dag har fysiskt ont, men att han främst mår dåligt psykiskt efter det inträffade. Han säger också att partiet lokalt sedan tidigare fått ta emot antydningar om hot, exempelvis när de arrangerat en familjedag på första maj.

– Det är allvarligt att man blir anfallen för sina åsikters skull eller på grund av det politiska engagemanget. I förlängningen kan det bli en fråga om vem som vill eller vågar engagera sig politiskt, säger han till Bohuslänningen.

Magnus Jacobsson, kommunalråd för KD i Uddevalla, har varit i kontakt med mannen efter händelsen.

– Han är framför allt chockad och bedrövad över att det ska behöva vara så här. Vi som parti reagerar givetvis. Nu kommer vi att upprätta en anmälan och drar igång ett inre skyddsnät. Vi kommer att erbjuda samtal och stöttning på alla sätt och vis. Vi har även informerat såväl kommunens som partiets säkerhetschef om läget. Tyvärr har det här skett på flera ställen i landet, säger han till tidningen.

Samuel Teglund
samuel.teglund@varldenidag.se

SEB gör bara halv pudel gällande Israelbojkott

Israelkommentar Israelkommentar. Kritikstorm mot SEB:s svarta lista Måndagen den 12 juni 2017 går till historien då SEB beslöt att ta ett finansiellt beslut grundat på politiska åsikter från en palestinaaktivist....

USA-student död efter hemkomst från Nordkorea

Fångenskap. "Brutal regim" enligt Trump Den amerikanske studenten Otto Warmbier dömdes till 15 års straffarbete efter att ha stulit en propagandaskylt från ett hotell i Nordkorea. En vecka...