Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Konfrontation eller samtal – Israelpolitik skiljer Sveriges partier åt

Vilken relation ska Sverige ha till Israel? Den frågan avgörs till stor del av valets utgång. Sedan S -MP-regeringen tillträdde har de diplomatiska förbindelserna mer eller mindre djupfrysts med Mellanösterns enda demokrati.

Nyheter · Publicerad 13:53, 4 sep 2018

Värdefrågorna, del 5: Israel. Det första beslutet av vikt som den nuvarande regeringen tog, var att erkänna en palestinsk stat, helt utan förankring i riksdagen. Israel reagerade kraftigt, och sedan dess har relationsproblemen mellan Sverige och Israel bara accelererat.

Margot Wallströms olika utspel, bland annat antydan om att Israel utför utomrättsliga avrättningar, har gjort att till och med premiärminister Benjamin Netanyahu kallat det svenska agerandet ”skandalöst, omoraliskt och korkat”. Wallström har dessutom blivit portad från Israel, och under en period togs den dåvarande israeliska ambassadören hem som en stark markering.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...