Folk /…/ sade: "Allt han har gjort är gott. De döva får han att höra och de stumma att tala."
Markus 7:37b

Världen idag

Kim och Trump på plats för att prata nedrustning

"Härligt att vara i Singapore, spänning i luften!" twittrar USA:s president Donald Trump inför toppmötet med Nordkoreas diktator Kim Jong-Un.

Nyheter · Publicerad 10:37, 11 jun 2018

Kim Jong-Un och Donald Trump kommer att diskutera "en permanent och hållbar fredsbevarande mekanism" för de båda koreanska länderna, nedrustning på den koreanska halvön och andra frågor av gemensamt intresse, uppger den nordkoreanska nyhetsbyrån KCNA inför det historiska toppmötet i Singapore.

Med Kim på resan uppges hans inflytelserika lillasyster Kim Yo-Jong vara, vid sidan av utrikesminister Ri Yong-Ho och försvarsminister No Kwang-Chol.

Båda ledarna har anlänt till Singapore, och Trump kallar det en "unik chans" till fred.

Kim har träffat Singapores premiärminister Lee Hsien Loong, och tackat för att han står värd för mötet.

– Om toppmötet blir en framgång, så kommer de singaporianska ansträngningarna att gå till historien, sade Kim under söndagen, enligt AFP.

Trump träffar premiärministern under dagen. På plats finns också bland annat den amerikanske utrikesministern Mike Pompeo.

Samtidigt träffas tjänstemän från både Nordkorea och USA för att förbereda för toppmötet och för att försöka minska oenigheten om särskilt de båda sidornas definition av nedrustning.

Planen är att Kim och Trump ses på tisdagsmorgonen lokal tid, på lyxhotellet Capella på ön Sentosa.

Militär: Trossamfunden viktiga vid kris

Beredskap. Trossamfunden skulle få en stor roll om Sverige hamnade i kris eller krig. Det menar militären Tommy Jeppsson, chefredaktör för tidningen Vårt...

Måla inte upp politiska motståndare som fiender

Ledare Samtalsklimat Den senaste presidentvalskampanjen i USA präglades av en förfärande polarisering, med förakt för motståndarsidan. Ingen drev den utvecklingen hårdare...

300 präster beskylls för sexövergrepp på barn

USA. En stor utredning har funnit trovärdiga anklagelser om sexuella övergrepp på barn utförda av fler än 300 präster i delstaten Pennsylvania i USA. Fler...