Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

KD-resultat slår experter på fingrarna

Stämningen är på topp hos Kristdemokraterna efter att valresultatet ser ut att slå alla experter på fingrarna. Även KD-nestorn Alf Svensson till viss del: – Ja, jag är ju överraskad kanske. Men jag sade ändå i somras att det blir sex procent. Då tittade folk på mig som om jag mist förståndet

Nyheter · Publicerad 23:11, 9 sep 2018

Just runt sex procent ser ut att bli KD:s resultat.

Alf Svensson, partiledare för Kristdemokraterna mellan 1973 och 2004, fyller 80 år den första oktober. Han har varit aktiv i partiets valrörelse även i år.

– Ja, du vet, man är som en gammal brandhäst som fanns förr. Man hör klockan ringa och spänner musklerna och vill gärna vara med. Jag tycker att det är roligt, och ser det inte som en uppoffring att möta människor ute på gator och torg och få mikrofoner framför näsan.

Han är nöjd med hur valrörelsen utvecklat sig.

– Det är naturligtvis väldigt uppmuntrande och roligt, eftersom partiet varit uträknat, inte bara före valet utan i åratal. Och så får vi den här uppgången. Det är roligt för Ebba Busch Thor som gjort en formidabel valrörelse och för alla partiarbetare.

Jubel bröt ut redan tidigt på kvällen på Kristdemokraternas valvaka när siffrorna trillade in. Publiken skanderade "Ebba" i kör.

– Jag blev väldigt glad, för det här visar att vi förmodligen gör ett bättre val än förra gången, säger Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare.

– Vi kommer att rösta bort Stefan Löfven och vi kommer att rösta för Ulf Kristersson som statsminister, fortsätter hon.

EU-parlamentarikern Lars Adaktusson är nöjd med kvällen hittills.

– Det är fantastiskt att få uppleva det här efter en stenhård valrörelse och efter att ha varit uträknade. Det är politisk historia.

Han säger att det funnits en viss vana hos partiet med att ligga dåligt till i opinionen, så siffrorna kring tre procent tidigare i år har inte inneburit någon uppgivenhet i partiet, enligt honom.

– Men naturligtvis ett stort allvar inför att vi har legat så lågt som vi har gjort. Men det har varit mycket knyta nävarna, kämpa, jobba och göra sitt bästa. Och det är det som visar sig nu i resultatet, säger han.


 

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...