Nyheter

KD-politiker: Nu känner man igen partiet igen

Kristdemokrater ute i landet verkar vara nöjda med partiets nya budgetförslag, som är en tillbakagång till klassisk kristdemokratisk politik. Men Jakob Forssmed (till vänster i bild) är inte beredd att pröva underlaget för en blå budget redan nu.

Mer pengar till barnfamiljer och pensionärer, en barnomsorgspeng till den som vill ta hand om sina barn hemma och satsningar på minskade barngrupper i förskolan. Det är klassisk kristdemokratisk familjepolitik i partiets nya budgetförslag. – Jag tror att det är det bästa budgetförslaget jag någonsin sett för barnfamiljer, säger en av flera nöjda lokala företrädare.

Publicerad Uppdaterad

Det var i början av oktober som Kristdemokraterna presenterade sitt förslag till ny budget. Förslaget präglas till stor del av satsningar på familjer och äldre. Ett förslag är jobbskatteavdrag med 1 000 kronor per familj, ett annat förslag är en barnomsorgspeng på 6 000 kronor till den som vill ordna egen omsorg till sitt barn och ett tredje förslag är ökat bostadsbidrag till barnfamiljer. När det gäller de äldre är förslagen exempelvis höjt bostadsbidrag och sänkt skatt.

Vill du läsa vidare?

Teckna en prenumeration för att ta del av denna artikel och mer på varldenidag.se.

ERBJUDANDE!
Världen idag DIGITAL

2 månader för 10 kr!

KÖP

Världen idag
DIGITAL

129,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
HELG

159,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Världen idag
PAPPER

189,-

kr/månad ​​​​​​

KÖP

Powered by Labrador CMS