Men där synden blev större, där överflödade nåden ännu mer.
Romarbrevet 5:20

Världen idag

Jubileum stundar för 70-årsfirande nation

Israels jubileumsår 2018 är ytterligare en god anledning till att resa till det heliga landet, menar den erfarne researrangören Åke Danielsson.

Nyheter · Publicerad 18:10, 20 okt 2017

Hos researrangören King Tours märker man inte av ett ökat intresse som man direkt kan koppla till det kommande jubileumsåret, och man planerar inga särskilda event. Men man bekräftar att intresset för att resa till Israel ökat tydligt under senare år.

– Det är ett säkert land att åka till i den här delen av världen och det finns alltid ett intresse för att resa till Israel. Bland annat på grund av dess intressanta historia och för troende som dessutom ser en djupare dimension med att besöka landet, säger Åke Danielsson på researrangören King Tours.

Han nämner det närmast unika faktum att man i nära 70 år bokstavligen dagligen fått kämpa för sin existens. Nu är man starkare som nation än någonsin. Att det nästa år i maj är 70 år sedan landet Israel proklamerades är en ytterligare god anledning till att besöka landet, menar han.

– Det finns ett historiskt perspektiv i det här landet nästan oavsett var man sätter sin fot, och israelerna är väldigt historiskt medvetna. Varje år stöter man på åtskilliga nya fynd som myndigheterna beslutar sig för att gräva ut. Det har nog var och varannan lantbrukare som plöjer i jorden i Galileen blivit medveten om!

En plats han nämner som myndigheterna under senare tid arbetat med är till exempel Magdala. Här har man låtit bygga gudstjänstrum och andra lokaler där besökare kan stanna upp och meditera.

Även för den som tidigare varit i Israel finns det alltså definitivt flera orsaker att komma tillbaka. Inte bara för att det är jubileumsår, menar Åke Danielsson.

– Att man besökt platser man läser om i Bibeln skapar en ytterligare dimension i läsningen. Att till exempel sjunga Stilla natt hemma på julafton får en helt annan dimension om du varit på plats i Födelsekyrkan i Betlehem och sjungit den där. Min personliga erfarenhet sedan mitt allra första besök 1978 är att jag varje gång får en andlig upplevelse när jag reser till Israel, men aldrig på samma plats. Det är märkligt!

Min personliga erfarenhet sedan mitt allra första besök 1978 är att jag varje gång får en andlig upplevelse när jag reser till Israel, men aldrig på samma plats. Det är märkligt!

Vad små vi är när vi bara jagar efter mera.

Gästkrönika Jens Charlieson Jag ser Afrika i mitt Instagram­flöde och undrar vad det är som händer med oss här i väst. Många av mina vänner befinner sig just nu i Etiopiens...