Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Jubileum stundar för 70-årsfirande nation

Israels jubileumsår 2018 är ytterligare en god anledning till att resa till det heliga landet, menar den erfarne researrangören Åke Danielsson.

Nyheter · Publicerad 18:10, 20 okt 2017

Hos researrangören King Tours märker man inte av ett ökat intresse som man direkt kan koppla till det kommande jubileumsåret, och man planerar inga särskilda event. Men man bekräftar att intresset för att resa till Israel ökat tydligt under senare år.

– Det är ett säkert land att åka till i den här delen av världen och det finns alltid ett intresse för att resa till Israel. Bland annat på grund av dess intressanta historia och för troende som dessutom ser en djupare dimension med att besöka landet, säger Åke Danielsson på researrangören King Tours.

Han nämner det närmast unika faktum att man i nära 70 år bokstavligen dagligen fått kämpa för sin existens. Nu är man starkare som nation än någonsin. Att det nästa år i maj är 70 år sedan landet Israel proklamerades är en ytterligare god anledning till att besöka landet, menar han.

– Det finns ett historiskt perspektiv i det här landet nästan oavsett var man sätter sin fot, och israelerna är väldigt historiskt medvetna. Varje år stöter man på åtskilliga nya fynd som myndigheterna beslutar sig för att gräva ut. Det har nog var och varannan lantbrukare som plöjer i jorden i Galileen blivit medveten om!

En plats han nämner som myndigheterna under senare tid arbetat med är till exempel Magdala. Här har man låtit bygga gudstjänstrum och andra lokaler där besökare kan stanna upp och meditera.

Även för den som tidigare varit i Israel finns det alltså definitivt flera orsaker att komma tillbaka. Inte bara för att det är jubileumsår, menar Åke Danielsson.

– Att man besökt platser man läser om i Bibeln skapar en ytterligare dimension i läsningen. Att till exempel sjunga Stilla natt hemma på julafton får en helt annan dimension om du varit på plats i Födelsekyrkan i Betlehem och sjungit den där. Min personliga erfarenhet sedan mitt allra första besök 1978 är att jag varje gång får en andlig upplevelse när jag reser till Israel, men aldrig på samma plats. Det är märkligt!

Min personliga erfarenhet sedan mitt allra första besök 1978 är att jag varje gång får en andlig upplevelse när jag reser till Israel, men aldrig på samma plats. Det är märkligt!

Före detta mormon: Bibeln öppnade mina ögon

Vittnesbörd. Efter 40 år som mormon började Christina Hanke läsa Bibeln med nya ögon. ”Wow, har det här stått här hela tiden?” tänkte hon. I dag är hon kristen...

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...

Mormonkyrkan: Vi förbjuder inte tvivel

Mormonism. Den bild som framkommit om Mormonkyrkan de senaste dagarna stämmer inte. Det menar Ingrid Nilsson, informationschef för församlingen i Sverige. – Vi...

Hård intern kritik mot Socialdemokraternas skolutspel

Konfessionella skolor. En rad starka reaktioner har följt på Socialdemokraternas valutspel förra veckan om att sätta stopp för konfessionella friskolor. Populistiskt och...