… ha inte högre tankar om er själva än ni bör ha utan tänk förståndigt, efter det mått av tro som Gud har tilldelat var och en.
Rom 12:3

Världen idag

Jesusmanifestationen går nästa år på självaste pingstafton. "Det kan vara en fördel", säger ledningsgruppens ordförande Lennart Möller. Foto: Jonas Adolfsson

Jesusmanifestationen på pingstafton

Jesusmanifestationen nästa år sker den 18 maj i Stockholm. Det har styrgruppen för manifestationen nu slagit fast.Pingstafton, melodifestivalen och pågående hockey-VM oroar inte ledningsgruppens ordförande Lennart Möller.

Nyheter · Publicerad 13:37, 28 nov 2012

– Det finns inte många helger att välja på i maj. Det problemet har vi varje år. Men melodifestivalen hinner man titta på ändå på kvällen och någon krock med pågående hockey-VM kan vi inte se. Att folk skulle avstå att delta för att det är pingstafton tror vi inte heller. Det är snarare en möjlighet. Den allra första pingstdagen gick lärjungarna ut på gator och torg. Tio procent av staden blev frälst den dagen, säger Lennart Möller.

rPlaneringen av 2013 års Jesusmanifestation är i full gång. Tanken är att det ska bli mer av mycket nästa år. Bland annat blir det ett större bönetåg genom Stockholm City. Fler mötestorg planeras och det blir fler motorcyklar.

De fasta punkterna för dagen blir: förböndsgudstjänst i Filadelfiakyrkan i Stockholm, inom- och utomhustorg, barn- och familjeprogram i Kungsträdgården, bönevandring genom Stockholm City, själva Jesusmanifestationen i Kungsträdgården parallellt med JM Ung i Kungsträdgården.

 

 

Rekordmånga dödsoffer i Afghanistan

Afghanistan Antalet civila dödsoffer till följd av konflikten i Afghanistan har ökat det första halvåret 2016 och nådde då den högsta nivån sedan FN började...

Misstänkt självmordsbomb i Tyskland

Tyskland ​En man dog och tolv skadades när en sprängladdning detonerade i tyska Ansbach på söndagskvällen. Polisen misstänker att det rör sig om en...

Två kyrkor attackerades i kuppförsöket

Turkiet. Två kyrkor i östra Turkiet vandaliserades under kuppförsöket den 15 juli. Det rapporterar föreningen ”Middle East Concern”.