HERRE, var mig nådig och rädda mig, HERRE, skynda till min hjälp!
Psaltaren 40:14

Världen idag

Jesus lyste över Stockholm

Bilister och andra stockholmare med Globen inom synhåll möttes av ett lysande budskap i söndags. "Jesus – världens hopp" stod det. De som dessutom gick in på Hovet alldeles intill – totalt 14 000 personer i två föreställningar – fick en riktig julupplevelse.

Nyheter · Publicerad 15:07, 20 dec 2017

I söndags gick Hillsongs årliga julshow – This is Christmas – av stapeln på Hovet i Stockholm. Berättelsen började på de stora skärmarna, där ett tåg – fyllt med passagerare på väg till olika julfiranden – plötsligt fick stopp på en liten tågstation. Passagerarna hamnade i händerna på en stins, som i hemlighet hade arrangerat haveriet.

Under kvällen fick besökarna följa sällskapet på stationen via filmduken, medan sång- och musikinslag framfördes "live" av ett stort antal sångare och musiker från församlingen Hillsong. På det sättet fortskred handlingen i en interaktion mellan film och scen.

I några av de högklassiga sång- och musikinslagen fanns även Carola Häggkvist och Samuel Ljungblahd med. Och en riksdagsledamot gjorde skådespelardebut. I sällskapet på stationen fanns nämligen musikprofilen Roland Utbult, numera riksdagsledamot för KD, med. Efter att i en scen ha klagat över dålig musik i en jukebox uppmanades han att försöka sjunga bättre själv i stället. Ett ögonblick senare stod Roland Utbult på scenen och sjöng klassikern "Gläns över sjö och strand".

I mitten av föreställningen klev pastor Andreas Nielsen fram och presenterade evangeliet. Han inbjöd sedan publiken att bjuda in julens huvudperson – Jesus Kristus. This is Christmas besöks varje år av många sökande människor och det gick inte att ta miste på syftet med kvällen.

Hur gick det då för de strandade passagerarna? Jo, i en effektfull avslutsning på showen vällde de in på scenen, iklädda samma kläder som på filmen. Föreställningen på Hovet kunde sedan avslutas i ett crescendo av glädje och julstämning.

Anti-traffickingarbete belönas med pris

Pris. De har räddat 45 000 människor från slaveri och andra former av våld och hjälpt lokala myndigheter att gripa mer än 3 500 misstänkta förövare och...

Israelexpert: "Det är Sverige som är off-side"

Bistånd. Den Sida-ägda tidningen OmVärldens artiklar om den israeliska biståndsgranskaren NGO Monitor är "ett direkt beställningsarbete från Sida". Det menar...

Skamlig udd mot Israel från hovrätten

Ledare Antisemitiskt hatbrott Att Israel görs till syndabock för mer eller mindre långsökta anklagelser är något vi har vant oss vid. Men förra veckans domslut från Hovrätten för...

Biståndsartiklar hårt vinklade mot Israel

Bistånd. Kritiken mot svenskt bistånd till palestinska områden skärskådas i en rad artiklar av Sidas tidning OmVärlden. Tidningen går särskilt hårt åt...