Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Jesus lyste över Stockholm

Bilister och andra stockholmare med Globen inom synhåll möttes av ett lysande budskap i söndags. "Jesus – världens hopp" stod det. De som dessutom gick in på Hovet alldeles intill – totalt 14 000 personer i två föreställningar – fick en riktig julupplevelse.

Nyheter · Publicerad 15:07, 20 dec 2017

I söndags gick Hillsongs årliga julshow – This is Christmas – av stapeln på Hovet i Stockholm. Berättelsen började på de stora skärmarna, där ett tåg – fyllt med passagerare på väg till olika julfiranden – plötsligt fick stopp på en liten tågstation. Passagerarna hamnade i händerna på en stins, som i hemlighet hade arrangerat haveriet.

Under kvällen fick besökarna följa sällskapet på stationen via filmduken, medan sång- och musikinslag framfördes "live" av ett stort antal sångare och musiker från församlingen Hillsong. På det sättet fortskred handlingen i en interaktion mellan film och scen.

I några av de högklassiga sång- och musikinslagen fanns även Carola Häggkvist och Samuel Ljungblahd med. Och en riksdagsledamot gjorde skådespelardebut. I sällskapet på stationen fanns nämligen musikprofilen Roland Utbult, numera riksdagsledamot för KD, med. Efter att i en scen ha klagat över dålig musik i en jukebox uppmanades han att försöka sjunga bättre själv i stället. Ett ögonblick senare stod Roland Utbult på scenen och sjöng klassikern "Gläns över sjö och strand".

I mitten av föreställningen klev pastor Andreas Nielsen fram och presenterade evangeliet. Han inbjöd sedan publiken att bjuda in julens huvudperson – Jesus Kristus. This is Christmas besöks varje år av många sökande människor och det gick inte att ta miste på syftet med kvällen.

Hur gick det då för de strandade passagerarna? Jo, i en effektfull avslutsning på showen vällde de in på scenen, iklädda samma kläder som på filmen. Föreställningen på Hovet kunde sedan avslutas i ett crescendo av glädje och julstämning.

Före detta mormon: Bibeln öppnade mina ögon

Vittnesbörd. Efter 40 år som mormon började Christina Hanke läsa Bibeln med nya ögon. ”Wow, har det här stått här hela tiden?” tänkte hon. I dag är hon kristen...

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...

Mormonkyrkan: Vi förbjuder inte tvivel

Mormonism. Den bild som framkommit om Mormonkyrkan de senaste dagarna stämmer inte. Det menar Ingrid Nilsson, informationschef för församlingen i Sverige. – Vi...

Hård intern kritik mot Socialdemokraternas skolutspel

Konfessionella skolor. En rad starka reaktioner har följt på Socialdemokraternas valutspel förra veckan om att sätta stopp för konfessionella friskolor. Populistiskt och...