Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Bönefrukosten i Jerusalem kan leda till en världsomspännande bönerörelse för Israel, tror koordinatorn Albert Veksler. Foto: Privat

Israel får nationell bönefrukost

Politiska ledare på allra högsta nivå i Israel står som värdar när kristna ledare och politiker för första gången samlas till en bönefrukost i Jerusalem. – Det här är unikt, säger den svenske förkunnaren Hans Weichbrodt, som kommer att vara på plats vid eventet i juni.

Nyheter · Publicerad 09:02, 15 mar 2017

I många huvudstäder runt om i världen samlas kristna företrädare regelbundet i parlamentet för att be för sitt land. Men Israel har varit undantaget. Fram tills nu. Den 6 och 7 juni kommer högt uppsatta kristna politiker och ledare från olika länder att samlas i Jerusalem för att be för Israel. Exakt vilka personer som kommer vara på plats vill arrangörerna ännu inte gå ut med, men det är mycket högt uppsatta ledare.

– Det här är väldigt, väldigt spännande. Jag tror att det sker i rätt tid. Och det är väldigt häftigt att det går till så hög nivå i Israel, säger Hans Weichbrodt, som sitter i ledningsgruppen för bönefrukosten.

Han anser att en bönefrukost är en bra mötesplats för ledare från den kristna kyrkan och att det är extra roligt att just den här frukosten kommer äga rum i Israel, tillsammans med judar.

– Det här är unikt. Det är unikt att sitta i Jerusalem med högt uppsatta politiker och kristna ledare och be. Vi är många som älskar Israel och vi är väldigt tacksamma för allt som landet ger och har gett.

Vilken betydelse tror du att bönefrukosten kan få?

– Jag tror att den kan innebära nya relationer, en tätare sammankoppling mellan nyckelpersoner i Israel och tilltal från Gud. Jag skulle bli förvånad om Gud inte överraskade oss, säger han.

Den som arrangerar frukosten är ”The Chairman of the Knesset Christian Allies Caoucus". Initiativet togs av knessetledamoten Robert Ilatov.

– Vårt mål är att mobilisera en äkta och bestående bönerörelse av sann förbön över hela världen då Israel är på väg att ta steget in i ett nytt tidsskede i historien, säger Albert Veksler, som är koordinator för bönefrukosten.

Han berättar att frukosten kommer äga rum under Internationella Jerusalemdagen som i år firas 100 år efter Jerusalems frigörelse och 50 år efter Jerusalems återförening.

På frågan varför frukosten arrangeras, hänvisar Albert Veksler till profeten Daniel i Bibeln. Daniel är ett bra exempel på en statsman som kämpade för Israel – inte minst genom bön och fasta – menar han. Han hänvisar även till Nehemja.

– Nu har tiden kommit för oss att stå enade bakom Jerusalem. Precis som Nehemja stod upp framför sin ledare så måste trosmänniskor ta på sig uppgiften att bli förkämpar för Jerusalem – bland sina vänner, samhällsledare, beslutsfattare och alla som älskar och tror på Bibeln.

Albert Veksler hoppas att bönefrukosten i Jerusalem kommer att bli en ständigt pågående bönerörelse. Han uppmuntrar även kristna i Sverige att organisera lokala bönefrukostar den 6–7 juni och informera honom och hans medarbetare om var de kommer att äga rum.

– Det kommer bidra till en bönerörelse som gör att Jerusalem prisas över hela världen, säger han.

Vårt mål är att mobilisera en äkta och bestående bönerörelse av sann förbön över hela världen då Israel är på väg att ta steget in i ett nytt tidsskede i historien.

Fem personer sköts ihjäl utanför kyrka

Dagestan. Fem personer dog då en man öppnade eld mot gudstjänstbesökare som var på väg ut från en kyrka i Dagestan i söndags. Ryska polisutredare utesluter...

Ett skrämmande exempel på hur ekonomiska intressen prioriteras före människovärde.

Gästkrönika Bitte Assarmo I Belgien överger sjuksköterskor och socialarbetare, som specialiserat sig på palliativ vård, sitt yrke eftersom klinikerna de arbetar på har...

Kari Jobe kommer till Sverige i sommar

Musik. Den 3 juni kommer den profilerade lovsångsledaren Kari Jobe att hålla konsert på Livets Ord i Uppsala. Det skriver Livets Ord och Impact Sweden i ett...